Indija je u ponedjeljak objavila dosad najveći porast dnevnih slučajeva COVID-19 te je time preuzela mjesto od Irana i ušla među 10 najpogođenijih država svijeta, ali vlada unatoč tome nastavlja s ponovnim pokretanjem zračnog i željezničkog prometa unutar zemlje.

Galerija


Indija je prijavila novih 6977 slučajeva, zbog čega je ukupan broj slučajeva porastao na 138.845 prema vladinim podacima, unatoč tome što je u ožujku premijer Narendra Modi naredio strogu karantenu. Ukupan broj smrtnih slučajeva prešao je 4000.

Vezani članci Turisti u pulskoj Areni Istra želi poseban status: "Ne dopustite da se zbog onih koji ne poštuju mjere ugrozi stabilnost cijele zemlje", pobunila se još jedna županija Nacionalni stožer civilne zaštite Srušen crni rekord! Novozaraženih 208, dvije osobe preminule. Poslana posebna poruka mladima: ''Ne morate se potpuno odreći zabave, ali...''

Porast novih slučajeva dogodio se nakon što su se otvorile neke radnje i započeo promet pod novom fazom nacionalne karantene.

Neki putnici i članovi posade koji su trebali poletjeti u ponedjeljak s aerodroma u New Delhiju rekli su da je atmosfera na terminalu bila tmurna, zaštitari su provodili stroge mjere socijalne distance, a putnici su nosili maske.

I dok savezna vlada nije inzistirala na tome da putnici idu u karantenu nakon svojih letova, neke države implementirale su vlastite karantenske mjere i stvorile konfuziju među putnicima.

"Let kako bih se vidio sa svojom obitelji gotovo je kao ulazak u ratnu zonu, maska i rukavice dodatno pojačavaju stres", rekao je Subham Dey, inženjer koji putuje u sjeveroistočnu saveznu državu Assam.

Indijske željeznice također su rekle da će pokrenuti dodatnih 2600 vlakova u narednih deset dana kako bi pomogli gotovo 3,5 milijuna migrantskih radnika koji su zaglavili na putu da dođu do svojih domova. Iznenadna karantena koja je najavljena 24. ožujka primorala je milijune migrantskih radnika da pješače kući, nekad i više od 1000 kilometara.