Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Serijski vakser"

Ima 84 godine i cijepio se čak 12 puta u godinu dana: "Preporučujem svima da prime cjepivo, pomaže i kod bolova u leđima"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brahamdev Mandal cijepio se čak 12 puta u razdoblju od 13. veljače 2021. do 4. siječnja 2022. godine. Indijske vlasti uhvatile su ga nakon 12. doze.

84-godišnji Brahamdev Mandal, umirovljenik u Indiji, cijepio se protiv COVID-19 čak 12 puta u manje od godinu dana prije nego su ga uhvatile lokalne vlasti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Preminulo šest osoba Stožer objavio nove brojke: Provjerite stanje u svojoj županiji Slika nije dostupna Preminulo šest osoba Stožer objavio nove brojke: Provjerite stanje u svojoj županiji

Desetak doza primio je u 11 mjeseci, a čak dvije doze je primio u razmaku od samo pola sata 13. travnja prošle godine.

Mandal je kazao da se želi osjećati jačim tijekom epidemije i tvrdi kako su ga višestruke doze cjepiva protiv korone riješili bolova u zglobovima od kojih je bolovao osam godina.

"Serijski vakser" prijavljivao se na doze cjepiva koristeći se osobnim iskaznicama različitih ljudi, a sada je suočen s nizom optužbi.

"Dobio sam cjepiva i preporučujem svima da ih prime. To je vrlo korisno. Cjepivo pomaže i kod bolova u leđima pa bi ga trebali svi dobiti", kazao je Mandala.

"Razika kisika u mojoj krvi se poboljšala i nakon prvih nekoliko doza cjepiva se nisam nikad ni prehladio", rekao je Mandala i dodao kako je devet doza dobio koristeći svoju osobnu iskaznicu.

Putovao u brojne kampove

Navodi da je putovao u brojne kampove diljem okruga u kojem živi i dva susjedna okruga kako bi dobio cjepivo, piše DailyMail.

Liječnici kažu da se radi o ogromnoj rupi u nadzoru u zdravstvenom sustavu, no i da nuspojave ne bi trebale biti ozbiljne.

"Nuspojave se javljaju obično nakon prve i druge doze. Višestruke doze cjepiva trebale bi biti bezopasne jer su antitijela već formirana, a cjepiva se sastoje od bezopasnih komponenti", rekao je dr. Lahariya.

Bivšeg poštara Mandala, policija sela Orai optužila je za niz kaznenih djela. Pokrenuta je i istraga o zlouporabi zdravstvenog sustava. Mandala bi mogao dobiti blažu kaznu zbog svoje dobi.

Inače se većina cjepiva koristi u dvije doze i daje se treća booster doza, neke zemlje, poput Austrije, uvele su četvrtu dozu za određene grupe ljudi, poput zdravstvenih djelatnika, a Turska svojim građanima nudi već i petu dozu. 12 doza, ipak, za sada nije preporučljivo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene