Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nakon zagrebačkog kbc-a

Još dvije hrvatske bolnice zabranile posjete svim odjelima: "Mjera ostaje na snazi do daljnjega"

KBC Split i KBC Osijek preventivno su zabranili posjete na svim odjelima zbog gripe i koronavirusa.

U splitskoj bolnici od srijede su preventivno zabranjeni posjeti na svim odjelima, na oba lokaliteta Firule i Križine, doznaje se u ravnateljstvu bolnice.

Pročitajte i ovo Katastrofalna pogreška u KBC-u Split - 3 ZAMJENA IDENTITETA Kako je došlo do katastrofalne pogreške u KBC-u Split? "Bolnici smo dali i kopiju osobne sa slikom štićenice!" Julije Meštrović nakon novog propusta Ravnatelj u ostavci Julije Meštrović obratio se javnosti: "Sve ću učiniti da bolnica i dalje funkcionira"

"Da, točno je da smo od danas zbog preventivnih mjera, odnosno zbog gripe i koronavirusa, odlučili ne dopuštati posjete bolesnicima. Ta će mjera na snazi ostati do daljnjega", rekli su Hini iz KBC-a Split.

Takva je odluka vodstva splitske bolnice očekivana s obzirom na to da je gripa na svom vrhuncu, ali i zbog toga što su u Hrvatskoj zabilježena dva slučaja zaraze koronavirusom u Zagrebu.

Posjete zabranila i osječka bolnica

Posjete je, iz istog razloga, zabranio i KBC Osijek.

"Zabranjuju se posjete u Kliničkom bolničkom centru Osijek zbog trenutne epidemije gripe te sukladno Strategiji prevencije mogućeg širenja aktualnih respiratornih infekcija", priopćeno je iz osječkog KBC-a.

Od utorka nema posjeta u KBC-u Zagreb

Posjete je u utorak zabranio KBC Zagreb, a otišli su i korak dalje te otkazali sve operacije koje nisu hitne. Tu je mjeru kritizirao ministar zdravstva Vili Beroš

"U tijeku današnjeg jutra ćemo iskomunicirati i napraviti sve što treba. Zdravstveni sustav funkcionirat će normalno, čak i pojačano. Osim ukidanja posjeta, što je opravdano", rekao je jutros Beroš.

Iz KBC-a Zagreb još nisu odgovorili na naš upit hoće li ukinuti mjeru o odgađanju nehitnih operacija (S.Ve./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene