KBC Split i KBC Osijek preventivno su zabranili posjete na svim odjelima zbog gripe i koronavirusa.


U splitskoj bolnici od srijede su preventivno zabranjeni posjeti na svim odjelima, na oba lokaliteta Firule i Križine, doznaje se u ravnateljstvu bolnice.

Vezani članci Bar na plaži, ilustracija Padaju prve žrtve novih mjera: Zatvaraju se klubovi na obali, među njima i jedan o kojem pišu i strani mediji Jelko Kacin Glasnogovornik slovenske vlade odmorio se u svojoj vili na Krku pa po povratku u domovinu zaprijetio crvenom listom

"Da, točno je da smo od danas zbog preventivnih mjera, odnosno zbog gripe i koronavirusa, odlučili ne dopuštati posjete bolesnicima. Ta će mjera na snazi ostati do daljnjega", rekli su Hini iz KBC-a Split.

Takva je odluka vodstva splitske bolnice očekivana s obzirom na to da je gripa na svom vrhuncu, ali i zbog toga što su u Hrvatskoj zabilježena dva slučaja zaraze koronavirusom u Zagrebu.

Posjete zabranila i osječka bolnica

Posjete je, iz istog razloga, zabranio i KBC Osijek.

"Zabranjuju se posjete u Kliničkom bolničkom centru Osijek zbog trenutne epidemije gripe te sukladno Strategiji prevencije mogućeg širenja aktualnih respiratornih infekcija", priopćeno je iz osječkog KBC-a.

Od utorka nema posjeta u KBC-u Zagreb

Posjete je u utorak zabranio KBC Zagreb, a otišli su i korak dalje te otkazali sve operacije koje nisu hitne. Tu je mjeru kritizirao ministar zdravstva Vili Beroš

"U tijeku današnjeg jutra ćemo iskomunicirati i napraviti sve što treba. Zdravstveni sustav funkcionirat će normalno, čak i pojačano. Osim ukidanja posjeta, što je opravdano", rekao je jutros Beroš.

Iz KBC-a Zagreb još nisu odgovorili na naš upit hoće li ukinuti mjeru o odgađanju nehitnih operacija (S.Ve./Hina)