Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Utjecaj koronavirusa

Bolnice im preplavljene zaraženima, naredili privatnim liječnicima da pomognu

Noć na Covid odjelu - 6
Noć na Covid odjelu - 6 Foto: DNEVNIK.hr
Grčka je u četvrtak naredila liječnicima iz privatnog sektora u pet regija na sjeveru zemlje da pomognu njezinu zdravstvenom sustavu dok se bori s porastom zaraze koronavirusa.

Vlada je ranije ovaj mjesec pozvala liječnike iz privatnog sektora da pomognu, jer su grčke javne bolnice i odjeli intenzivne njege proteklih tjedana preplavljeni sve većim brojem zaraženih.

Nalog za rekviziciju, objavljen u službenom glasilu Vlade, vrijedi mjesec dana. Grčka je u srijedu prijavila 6682 novozaraženih koronavirusom i 87 smrtnih slučajeva, čime je ukupan broj zaraženih od početka pandemije prošle godine porastao na 853.841, dok je 17.012 ljudi umrlo.

Ranije u studenom, vlada je uvela ograničenja necijepljenim građanima u nastojanju da suzbije širenje zaraze. Očekuje se da će se premijer Kiriakos Micotakis kasnije u četvrtak obratiti naciji, pozivajući da se još Grka cijepi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U ZADNJIH SEDAM DANA Objavljeno koliko je bilo cijepljenih među preminulima: "Virus je i dalje oko nas, zarazniji je nego ikad"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Protiv nje optužni prijedlog Policija se oglasila o privođenju nastavnice kod Slavonskog Broda: ''Načelnik će donijeti ocjenu opravdanosti uporabe sredstava prisile''

Potpuno je cijepljeno oko 61,8 posto stanovništva od oko 11 milijuna, a vlasti su se nadale stopi od oko 70 posto do jeseni.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene