Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Doskočili nestašici

Tko kaže da nema antiseptika ni maski?Gradska ljekarna Zagreb pokrenula vlastitu proizvodnju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što su građani razgrabili antiseptike i zaštitne maske, Gradska ljekarna Zagreb odlučila je proizvoditi svoje.

Gradska ljekarna Zagreb, koja je u sastavu Zagrebačkog holdinga, odnosno Grada Zagreba, doskočile su nestašici maski i dezinfekcijskih sredstava pokretanjem vlastite izrade, piše u subotu Večernji list.

Pročitajte i ovo Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa Koronavirus - ilustracija - 5 Umrle dvije osobe Veći skok novih slučajeva zaraze koronavirusom zabilježen u još jednoj susjednoj zemlji

Nakon prvog potvrđenog slučaja koronavirusa u Hrvatskoj građani su je masovno kupovali te proizvode pa je danas na ulazu ljekarni uobičajen natpis kako maski ni dezinficijenasa trenutačno nemaju.

U Gradskoj ljekarni Zagreb, međutim, odmah su se počeli pripremati za moguću epidemiju te su osigurali sirovine za izradu sredstava koja djeluju kao antiseptici. Tako su u svojem galenskom laboratoriju izradili novi napredan antiseptik naziva DERMSEPT ET, navodi dnevnik.

Kako objašnjavaju, već godinama izrađuju kremu koja služi kao dezinficijens za medicinske instrumente u ginekološkim ordinacijama, a može se koristiti i za dezinfekciju ruku od koronavirusa. Iskustvo u izradi te kreme primijenili su proizvodnji antiseptika u spreju.

Najavili su i proizvodnju antimikrobne i antivirusne kreme u tubi, a s URIHO-om je pokrenuta proizvodnja zaštitnih maski.

"Riječ je o višekratnim maskama napravljenima od sto posto pamuka koje su perive. Gradske ljekarne Zagreb naručile su za početak jednoslojne maske, a dalje će postupati prema potražnji. Maske će najprije biti dostupne u našim dežurnim ljekarnama", poručila je ravnateljica Gradskih ljekarni Zagreb Nada Jambrek istaknuvši da bi cijena ovih hrvatskih zaštitnih maski trebala biti oko osam kuna, donosi Večernji list. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene