Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BILI U KONTAKTU SA ZARAŽENIMA

Dvojica HDZ-ovaca s liste za 4. izbornu jedinicu završila u samoizolaciji, kod kuće ostao i gradonačelnik Osijeka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Susjed gradonačelnika Osijeka dobio je pozitivan nalaz na koronavirus, a nekoliko dana prije bio je kod Vrkića u stanu.

Gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić potvrdio je da će idućih dana boraviti kod kuće i neće izlaziti niti kontaktirati ni sa kime u živo. U svojevrsnu samoizolaciju stavio se sam.

Pročitajte i ovo Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa Koronavirus - ilustracija - 5 Umrle dvije osobe Veći skok novih slučajeva zaraze koronavirusom zabilježen u još jednoj susjednoj zemlji

"Susjed je bio kod mene, a zatim mu je poslije potvrđen koronavirus. Javio mi je to i ja sam sam dobrovoljno odlučio ostati kod kuće. Epidemiolozi kažu da inkubacija traje pet šest, dana i tek tada ću moći obaviti testove", rekao nam je Vrkić. 

Nakon toga bi, ovisno o rezultatu, trebao ići u pravu samoizolaciju. Kaže da se nije uplašio kad je čuo lošu vijest od susjeda, a ne boji se ni pozitivnog nalaza.

"Imam ja dovoljno godina da bih se bojao", našalio se gradonačelnik. 

Kaže da gradski poslovi ne pate, u kontaktu je sa svojim zamjenicima i pročelnicima i svi zajedno donose bitne odluke. Ako nalaz bude negativan, Vrkić kaže kako ide odmah raditi. 

Osječko-baranjski stožer javio je u nedjelju o pet novozaraženih tijekom posljednja 24 sata.

U samoizolaciji završila su i dvojica HDZ-ovaca s liste Ivana Anušića u 4. izbornoj jedinici, potvrđeno je DNEVNIK.hr-u. Zbog toga se otkazuju njihove aktivnosti planirane za danas i sutra. 

"Osječko-baranjska županija danas bilježi pet novooboljelih osoba, a s jednom od njih tijekom posljednjih tjedan dana dva su kandidata s naše liste bila u kratkom kontaktu. Oba kandidata svojevoljno su se odlučila za samoizolaciju te su se javili epidemiološkoj službi Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije. S obzirom na novonastalu situaciju, a s ciljem odgovornog ponašanja i zaštite naših sugrađana, odlučili smo otkazati posjete manifestacijama i stranačkim organizacijama", priopćili su iz HDZ-ovog izbornog stožera za 4. izbornu jedinicu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene