Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Demantirali navode s društvenih mreža

Grad Zagreb objavio lokacije pučkih kuhinja gdje korisnici mogu dobiti ručak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Grada Zagreba demantirali su neistinite navode koji su se pojavili na društvenim mrežama, a tiču se organizacije rada pučkih kuhinja u nadležnosti Grada.

Grad Zagreb, Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom želi demantirati neistinite navode o organizaciji rada pučkih kuhinja koje su se pojavile i proširile na društvenim mrežama 31. ožujka 2020. godine.

Pročitajte i ovo Građani Španjolske s maskama - 3 Prvi koraci Jedna europska država bori se sa sve više zaraženih, na sastanku će biti odlučeno o obaveznom nošenju maski: ''Zaštita je nužna'' Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa

Navode da pravo na prehranu u pučkoj kuhinji koja je u nadležnosti Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, a provodi Ustanova "Dobri dom" Grada Zagreba, imaju korisnici sukladno Odluci o socijalnoj skrbi.

S obzirom na mjeru Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske ograničavanja javnog prijevoza, Ured je od ponedjeljka organizirao dodatne lokacije na kojima se vrši podjela ručka i to u suradnji s Caritasom Zagrebačke nadbiskupije, Gradskim društvom Crvenog križa Zagreb te Župom sv. Antuna Padovanskog.

Lokacije za korisnike pučke kuhinje

"Blagovaonica Branimirova", Kneza Branimira 35 dijelit će ručak za korisnike s područja Donji Grad (Centar), Gornji Grad - Medveščak, Trnje, Podsljeme.

"Blagovaonica Cerska", Cerska 3 dijelit će ručak za korisnike iz Dubrave (Donja, Gornja) i Maksimira. "Blagovaonica Alfirevićeva", Alfirevićeva 6 dijelit će ručak za korisnike s područja Peščenica, Žitnjak.

Nadalje, Caritas Zagrebačke nadbiskupije, Crnojezerska 20 brinut će o podjeli ručka za korisnike s područja Črnomerec, Podsused - Vrapče, Caritas Zagrebačke nadbiskupije, Av. Dubrava 220 za korisnike iz Sesveta, Župa Sv. Antuna Padovanskog, Sv. Duh 33 za korisnike s Trešnjevke (Sjever i Jug), a Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb, Siget 18 dijelit će ručak korisnicima s područja Novi Zagreb (Zapad, Istok, Brezovica).

Podjelu obroka vrše volonteri

"Obzirom se neistinite informacije odnose konkretno na mjesto podjele na adresi Avenija Dubrava 220 želimo istaknuti kako su obroci osigurani od strane Grada Zagreba putem Ustanove "Dobri dom" Grada Zagreba, a podjelu vrše na volonterskoj osnovi djelatnici osnovnih škola i učeničkih domova kao i pripadniki navijačke skupine u osiguranju provedbe zaštitnih mjera.

Ovakva organizacija dodatnih mjesta za osiguranje prehrane u pučkoj kuhinji korisnicima koji su ostvarili pravo sukladno Odluci o socijalnoj skrbi odvijat će se sve dok postoji potreba uzrokovana epidemiološkom situacijom i odlukom o ograničenju javnog prijevoza", navodi se u priopćenju Grada Zagreba.

Ističu da su dodatne lokacije za podjelu obroka organizirane kako bi Grad Zagreb osigurao dostupnost socijalne usluge za najsiromašnije sugrađane.

"Za naše sugrađane koji su starije životne dobi, osobe s invaliditetom te osobe s kroničnim bolestima koje su u potrebi za podrškom u organiziranju prehrane mogu se javiti Gradskom uredu za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom na br. 01/610 1565, Gradskom društvu Crvenog križa Zagreb ili Caritasu Zagrebačke nadbiskupije", dodaje se u priopćenju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene