Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svakog sata 1500 zahtjeva

Samo rijetki će biti propušteni bez propusnice, diljem zemlje postavljeno 200 policijskih punktova: "Ne tražite alternativne pravce"

Punkt za provjeravanje e-propusnica građana
Punkt za provjeravanje e-propusnica građana DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Punkt za provjeravanje e-propusnica građana Punkt za provjeravanje e-propusnica građana Foto: DNEVNIK.hr +0 Goran Medić Galerija 1/2 >>
Od ponoći bez propusnice više nema slobodnoga kretanja.

Zbog blagdana velika je potražnja za propusnicama. Svakoga sata stigne oko 1500 zahtjeva, a više od polovice je odbijeno. Na granici između Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije, nalazit će se policijski punktovi baš kao i na granicama ostalih županija. 

Pročitajte i ovo Berislav Saraja i Dino Goleš Borba do posljednjeg mjesta Kaos i gužve na Autobusnom, putnici se borili za kartu kako bi napustili Zagreb: "Vozači neće moći pustiti one bez propusnice" Slika nije dostupna SVA PRAVILA NA JEDNOM MJESTU Sve je spremno za izdavanje propusnica, od danas možete podnijeti zahtjeve. Trut poručio: ''Svaka će se situacija provjeravati''

Bit će ih 200 u cijeloj RH. Bez propusnice nećete moći iz županije u županiju. Na propusnici piše ime, prezime, OIB i razlog putovanja, polazište i odredište. I rijetki će biti ti koji će biti propušteni bez tog papira.  

Goran Medić iz PU zagrebačke objasnio je kako će sve funkcionirati.

"U ponoć će PU zagrebačka aktivirati 16 punktova na svim važnijim prilaznim pravcima", rekao je. Na naplatama Zaprešić primjerice uspostavljena je dodatna kontrola i dodatna signalizacija. 

Policija očekuje da će poneki građani tražiti pravce na kojima neće biti kontrole. "Naravno da očekujemo da će biti takvih pokušaja, ali apeliramo na građane da to ne čine, jer sve ovo što se provodi usmjereno je zaštiti svih nas".

Medić objašnjava što će biti ako nekoga u Zagrebu zateknu bez propusnice, a ima primjerice registarske oznake koje nisu zagrebačke. "Mogu se izvršiti provjere, ali možda je osoba došla prije nego je na snagu stupila odluka, no ponavljam prioritet je na preveniranju migracija, nakon stupanja odluke na snagu", kaže. 

Odgovorio je i na pitanje što će biti ako primjerice u autobusu jedan putnik nema propusnicu, a ostali imaju. 

"Takva osoba bi trebala biti onemogućena u daljnjem putovanju. Neće se zaustavljati cijeli autobus, i svi putnici već ta osoba koja nema uvjeta za polazak", rekao je. Policija će naravno propuštati bez propusnice osobe koje prevoze trudnice na hitan porod i naravno iznimka vrijedi i za pružanje pomoći unesrećenima.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene