Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon gotovo 4 tjedna

Lockdown se isplatio: Imaju najmanje novih slučajeva zaraze od kolovoza, no jedna brojka im se vrlo sporo smanjuje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuska je djelomični lockdown uvela 2. studenog. Dnevni broj novih slučajeva pada, ali se broj hospitaliziranih vrlo sporo smanjuje.

Francuska je u ponedjeljak zabilježila 4005 novih slučajeva zaraze koronavirusom, najmanje od kolovoza, no pad broja hospitaliziranih je usporio te stručnjaci upozoravaju da pandemija i dalje predstavlja prijetnju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pooštravanje Francuska zbog zaraznijeg soja pomiče policijski sat na 18 sati u još nekim departmanima Slika nije dostupna Koronavirus u svijetu Na planetu više od 72 milijuna zaraženih, Njemačka ima veći dnevni broj novih slučajeva od druge najmnogoljudnije zemlje

Predsjednik Emmanuel Macron je prošli tjedan rekao da bi se lockdown mogao ukinuti 15. prosinca ukoliko broj novozaraženih padne na 5000, a broj COVID-19 pacijenata na intenzivnoj njezi između 2500 i 3000.

Broj novozaraženih je u pravilu u ponedjeljak manji u odnosu na ostale dane zbog smanjenog broja testiranja u nedjelju, a sedmodnevni prosjek sada iznosi 11.118, najmanje u skoro dva mjeseca.

Broj pacijenata na intenzivnoj njezi pao je samo za pet, na 3751, nakon što ih je u nedjelju bilo 22 manje. U proteklih pet dana, broj pacijenata na intenzivnoj njezi pao je za 677.

Broj hospitalizacija danas je pao za 55, na 28.258, a između utorka i subote taj se broj smanjio za 473.

Do sada je od COVID-19 u Francuskoj umrlo 52.730 ljudi, što zemlju stavlja na sedmo mjesto u svijetu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene