Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na novoj listi 12 država

Zbog porasta broja zaraženih: EU zatvorila granice za građane dviju nama susjednih zemalja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državljanima Srbije i Crne Gore privremeno će biti zabranjen ulazak u EU zbog porasta novozaraženih koronavirusom u tim zemljama, objavljeno je u četvrtak u Bruxellesu.

Dvije balkanske zemlje u četvrtak su uklonjene s ažuriranog popisa zemalja čiji državljani mogu slobodno putovati u EU. Na novoj listi nalazi se 12 zemalja, uključujući Kinu od koje se očekuje da uzvrati istom mjerom za državljane EU-a.

Pročitajte i ovo Masovno cijepljenje u Srbiji - 4 Zatajenje organa Tuga u Srbiji: Od koronavirusa preminula beba koja je imala samo devet dana Slika nije dostupna Puno ljudi u bolnicama Kod susjeda blago pada broj novozaraženih, no novog ublažavanja mjera nema

U EU bez ograničenja mogu ući državljani Australije, Gruzije, Kanade, Novog Zelanda, Tajlanda, Tunisa i Urugvaja. Veleposlanici EU-a u Bruxellesu složili su se u utorak da je potrebno ponovno uvesti ograničenja za ulaske državljana Srbije i Crne Gore, ali se čekalo odobrenje zemalja članica.

Popis zemalja čiji državljani mogu slobodno putovati u EU većinom ovisi o tome je li broj zaraženih na 100.000 stanovnika u proteklih 14 dana u nekoj zemlji blizu ili ispod prosjeka EU-a. Nacionalne mjere protiv širenja virusa, trend broja zaraza i odgovor na pandemiju također igraju ulogu u donošenju odluke.

Izuzeci su dolasci državljana EU-a i njihovih obitelji ili onih čija su putovanja nužna.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene