Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Umrlo više od 80.000 ljudi

Američki epidemiolog o riziku preranog pokretanja gospodarstva: "To će prouzročiti nepotrebnu patnju i smrt"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki visokorangirani zdravstveni dužnosnik Anthony Fauci trebao bi u utorak u iskazu pred Senatom upozoriti na rizike preranog pokretanja gospodarstva jer bi to moglo prouzročiti "nepotrebnu patnju i smrt", piše New York Times.

SAD trenutačno bilježi više od 1,35 milijuna zaraženih i više od 80.000 smrtnih slučajeva uslijed COVID-19, teškog oboljenja čiji je uzrok novi koronavirus SARS-CoV-2. U svijetu je 4,2 milijuna zaraženih, a do sada je umrlo više od  285.000 ljudi.

Pročitajte i ovo Građani Španjolske s maskama - 3 Prvi koraci Jedna europska država bori se sa sve više zaraženih, na sastanku će biti odlučeno o obaveznom nošenju maski: ''Zaštita je nužna'' Slika nije dostupna Cirkuliraju podvarijante Hrvatska na udaru novog vala koronavirusa: Gdje je najviše zaraženih, kad će vrhunac i hoće li se vraćati COVID potvrde?

"Ako preskočimo nadzorne točke u smjernicama o ponovnom otvaranju Amerike, tada riskiramo izbijanja zaraze diljem zemlje", prenosi list riječi direktora Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti Anthonyja Faucija koje je uputio e-mailom.

"To neće rezultirati samo nepotrebnom patnjom i smrću, već će nas u nastojanjima da se vratimo u normalu to ustvari vratiti korak unazad", smatra Fauci. Kazao je da je to njegova glavna poruka senatskom Odboru za zdravstveno obrazovanje, rad i mirovine.

Viši savjetnik predsjednika Donalda Trumpa i njegov zet Jared Kushner kazao je za Fox News da je SAD premašio broj od 9,30 milijuna provedenih testiranja, s više od 394.000 obavljenih testova samo u ponedjeljak.

Rast broja zaraženih predstavlja pritisak na napore koje SAD ulaže u svoje kapacitete u provođenju testiranja. Fauci zagovara testiranja ljudi kojima je to najpotrebnije. (Hina, M.V.)


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene