Koronavirus u Londonu
Koronavirus u Londonu Foto: Afp

Nove mjere, koje će vrijediti na zatvorenom i na otvorenom, uključujući privatne domove, restorane i parkove, objavljene su nakon što je dnevni broj potvrđenih slučajeva došao gotovo do 3000 u nedjelju.


Britanska vlada zabranjuje okupljanja više od šestero ljudi u Engleskoj od ponedjeljka zbog velikog porasta broja slučajeva koronavirusa, javlja u srijedu BBC.

Vezani članci Orlando Lopac, vlasnik fitness centra Vlasnik teretana zbog mjera ne krije razočaranje, a ni oni više neće plesati s virusom: "Pad prometa je toliki da već mjesecima radimo s gubitkom" Testiranje na koronavirus, ilustracija Njemačka dopustila uvođenje potpunog lockdowna: ''Ne bilježimo uspjeh jer nismo dovoljno strogi''

Downing Street priopćio je da je potrebna hitna akcija nakon što je dnevni broj potvrđenih slučajeva došao gotovo do 3000 u nedjelju. Taj je broj u utorak pao na 2460.

Dužnosnici su rekli da će od ponedjeljka sva društvena okupljanja u Engleskoj biti smanjena sa sadašnjih 30 na šest osoba. Novi zakon primjenjivat će se na zatvorenom i na otvorenom, uključujući privatne domove, restorane i parkove.

Kazna za njegovo nepoštivanje iznosi 100 funti (111 eura).

Iz novog zakona izuzete su škole, radna mjesta, vjenčanja, sprovodi i organizirani timski sportovi.

Očekuje se da će premijer Boris Johnson iznijeti više detalja na tiskovnoj konferenciji u srijedu.

Škotska, Wales i Sjeverna Irska donose svoja vlastita pravila u svrhu suzbijanja širenja koronavirusa.