Obavijesti Video Pretražite Navigacija
163 ljudi na respiratoru

Dramatična situacija u Srbiji: Najviše umrlih u jednom danu, 3822 nova slučaja zaraze

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srpski mediji javljaju kako je u toj zemlji situacija s koronavirusom dramatična. U posljednja 24 sata zabilježena su 3822 nova slučaja zaraze, a preminulo je 17 ljudi, najviše do sad.

Prema posljednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta "Batut", na respiratorima u bolnicama širom Srbije se nalazi 163 pacijent. Imunolog i član Kriznog stožera dr. Srđa Janković istaknuo je kako je ključno poštivanje donesenih mjera jer u suprotnom niti uvođenje novih neće pomoći.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna u utorak oborili crni rekord Poznato je koliko je danas novih slučajeva u Srbiji, epidemiolozi zabrinuti: "Stvarni broj novozaraženih je nekoliko puta veći" Slika nije dostupna preminulo 26 osoba Crno im se piše: Susjedi zabilježili rekordne brojke - više od 18.000 novozaraženih

"Razmatramo skraćivanje radnog vremena kafića i restorana jer je u večernjim satima veći rizik. I preko dana, kada restorani rade, mora se držati distanca. Ako osobe nisu članovi istog domaćinstva, dozvoljeno je najviše dvije osobe za istim stolom. Mora se držati distanca od dva metra i nositi maske kako u zatvorenom, tako i na otvorenom prostoru. Iako nošenje maski na otvorenom još nije zakonski kažnjivo, preporuka je da se ona nosi svuda gdje može doći do međuljudskog kontakta", rekao je Janković, prenosi Blic.

Iz Ministarstva zdravstva su upozorili da očekuju kako će idućih tjedan dana rasti broj zaraženih.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene