Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Epidemija u SAD-u

Trump priznao da je dopredsjednik u samoizolaciji: "Pence i ja vjerojatno nećemo razgovarati tijekom izolacije"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Donald Trump izjavio je kako će "ograničiti kontakte" sa svojim dopredsjednikom Mikeom Penceom i tako neizravno potvrdio da je u Pence u samoizolaciji nakon slučaja s koronavirusom u njegovoj okolini.

"Vjerojatno Pence i ja nećemo razgovarati tijekom izolacije", kazao je Trump na tiskovnoj konferenciji, na kojoj nije bio nazočan Pence, iako je on čelni čovjek kriznog stožera za borbu s koronavirusom. Trump je također kazao kako je dopredsjednik testiran i u nedjelju i ponedjeljak, te da je oba puta bio negativan.

Osoblje pozitivno na koronavirus

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "Snažan imunitet" Trump na skupu izjavio da je njegov 14-godišnji sin COVID prebolio za 15 minuta Slika nije dostupna Skrivanje informacija Tajne, laži i tvitovi o zdravlju američkih predsjednika: "Oni ne žele izgledati slabo. Učinit će sve da to izbjegnu"

Predsjednik Trump rekao je u petak novinarima da je Penceova glasnogovornica Katie Miller bila na testiranju pozitivna na koronavirus, dan nakon informacije da je i Trumpov osobni batler pozitivan.

Trump je rekao da nije bio u kontaktu s glasnogovornicom koja je udana za višeg savjetnika Bijele kuće Stephena Millera, ali da je radila s potpredsjednikom.

Inače, na konferenciji za novinare Trump je rekao kako ne želi obnoviti pregovore s Kinom o prvoj fazi trgovinskog sporazuma, kao što je bilo dogovoreno početkom godine. "Ne, nisam zainteresiran za pregovore. Potpisali smo sporazum, a oni sada žele iznuditi bolji dogovor."

U 24 sata umrlo 830 osoba

SAD u protekla 24 sata bilježi 830 smrti od koronavirusa, pa je drugi dan zaredom mortalitet ispod granice od 900 umrlih, javlja Sveučilište Johns Hopkins.

SAD je dan ranije bilježio 776 smrtnih slučajeva uslijed koronavirusa, prema podacima tog sveučilišta, koji se stalno ažuriraju. S današnjim danom na američkom je teritoriju zbog koronavirusa ukupno umrlo više od 80 tisuća osoba. (Hina, M.V.)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene