Američki predsjednik Donald Trump potvrdio je kako su on i njegova supruga pozitivni na koronavirus te idu u karantenu. Testirani su nakon što je zaraza potvrđena kod predsjednikove savjetnice Hope Hicks.

Galerija


Donald Trump je objavio da su on i prva dama pozitivni na koronavirus. ''Odmah počinjemo s karantenom i oporavkom. Prebrodit ćemo ovo zajedno!'' poručio je predsjednik SAD-a na Twitteru.

Vezani članci Splitska Riva, ilustracija Poduzetnike u gradskom prostoru oslobodili plaćanja zakupnine, Opara predlaže da ne plaćaju ni komunalnu naknadu Nikola Grmoja Most se protivi drakonskim kaznama za kršenje mjera, Grmoja: "Tražimo da o tome odlučuje Sabor dvotrećinskom većinom"

Trump i njegova supruga Melania testirali su se nakon što je njegova savjetnica Hope Hicks zaražena koronavirusom. 

Hope Hicks redovito putuje s predsjednikom službenim zrakoplovom, a zajedno s ostalim višim pomoćnicima u utorak ga je pratila u Ohio na prvu predizbornu debatu i u srijedu na skup u Minnesoti.

"Testirana je pozitivno", rekao je Trump u intervjuu za Fox News, prenosi Reuters. "Provodim puno vremena s Hope, kao i prva dama. I ona je nevjerojatna", rekao je za Fox News.

Ignorirao upozorenja

Predsjednik, koji se redovito testira, posljednjih je tjedana imao gust raspored putovanja diljem SAD-a te je uoči predsjedničkih izbora 3. studenoga održavao skupove s tisućama ljudi, unatoč upozorenjima zdravstvenih radnika.

Trump je naišao na oštre kritike zbog svog odgovora na pandemiju koronavirusa, koja je samo u Sjedinjenim Državama ubila više od 200.000 ljudi. No on svoje upravljanje krizom hvali.

Demokratski kandidat za predsjednika Joe Biden oštro je kritizirao Trumpa jer nema jasan nacionalni plan za rješavanje pandemije. Biden, bivši potpredsjednik koji vodi u nacionalnim anketama, nosi masku i izbjegava velike skupove.

Trump, kao ni njegovo osoblje, redovito nema masku i često ocrnjuje ljude koji je nose.