Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zatvoreni od 14. ožujka

Djeca u Španjolskoj izašla na ulice, mnogi zaboravili na jednu od mjera: "Ne sjećam se kako voziti bicikl"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi put nakon više od mjesec dana djeci mlađoj od 14 godina dozvoljen je izlazak na ulice u Španjolskoj. Na fotografijama iz Španjolske vide se cijele obitelji, ali i to da se mnogi ne pridržavaju socijalne distance.

Više od šest milijuna djece u Španjolskoj bilo je zatvoreno u domove od 14. ožujka, otkako je u toj zemlji proglašeno izvanredno stanje. Danas im je dozvoljen izlazak na ulice.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VIRUS U SVIJETU Raste broj zaraženih, pa mnoge zemlje Europske unije ponovno uvode restrikcije: "Nema drugog izbora, jer je svaki dan sve gore" Slika nije dostupna Rastu brojke Slovenija o uvezenim slučajevima iz Hrvatske: I u Njemačkoj, Francuskoj i Austriji raste broj zaraženih po povratku s ljetovanja

Djeci u španjolskim naseljima dozvoljena je jednosatna šetnja u krugu od jednog kilometra od adrese na kojoj žive i to u vremenu između 9 i 21 sat, piše El Pais. S djecom mora biti odrasla osoba, roditelj ili skrbnik.

Ulice španjolskih gradova preplavila su djeca na biciklima, a mnoga su nosila igračke i lopte. Nerijetko su na zelene površine izašle cijele obitelji iako je bilo dozvoljeno da samo jedan od roditelja ili skrbnika bude u pratnji do troje djece.

Na fotografijama iz Španjolske vidi se i da su mnogi od njih zaboravili na mjeru socijalnog distanciranja. U Madridu su deseci obitelji iskoristili svoj sat vremena za opuštenu šetnju, a djeca su nerijetko ulazila u igrališta koja su još uvijek službeno zatvorena.

Šestogodišnja Carlota iz Barcelone vidjela se s prijateljima. Kad joj je otac Cristobál dao bicikl, kazala je "Ne sjećam se kako voziti bicikl. Ono što želim su moji prijatelji".

U Sevilli je Laura izvela svog 10-godišnjeg sina Joséa Davida u šetnju. "Sve mu se čini većim - drveće, trgovi, ali on zna izbjegavati druge ako im se približe", kazala je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene