Nakon što su prošlog tjedna Alemka Markotić i Krunoslav Capak otkrili da će, iako Stožer poziva građane da mise prate na televizorima, oni ipak otići na polnoćku, danas je i Davor Božinović otkrio hoće li on Božić dočekati u crkvi.

Galerija +0 Davor Božinović

Nacionalni stožer civilne zaštite zatvara županije kako bi se smanjila okupljanja i poziva građane da ne idu na mise, već prate televizijske prijenose, neki će članovi stožera otići na polnoćku. Potvrdili su svoj dolazak na polnoćku prošlog tjedna Alemka Markotić i Krunoslav Capak. On će, doduše, ići na tzv. malu polnoćku u 20 sati.

Vezani članci Novak Đoković Dvostruka mjerila oko epidemioloških mjera: "Ne možete znati ako čovjek ima virus u sebi i određenu razinu antitijela je li on zarazan ili ne" Nekoliko tisuća prosvjednika protiv COVID mjera u Belgiji - 1 Golema šteta nakon nereda u Bruxellesu, stanovnici u šoku. A na europskom stolu uskoro izmjena pravila o putovanjima

Danas je i prvi čovjek Nacionalnog stožera Davor Božinović otkrio da on neće ići na misu.

''Ja mislim da ovo nije mjesto gdje treba prozivati ljude za nešto što će privatno raditi'', rekao je Božinović novinarki koja je kazala da nikoga osobno ne proziva.

''Uzmite primjer Europe. U svim su državama ugostiteljski objekti zatvoreni ili u 99 posto njih, a u svima su crkve tijekom blagdana otvorene i dostupne vjernicima, jedino se razlikuju u nekim preporukama. A mjere koje je odredio ovaj Stožer nisu ni strože ni blaže u odnosu na mjere određene u drugim zemljama'', kaže Božinović.

Prošlog puta ostali zatečeni pitanjem

Prošlog su tjedna članovi stožera pokušali odgovoriti na pitanje zašto se ugostiteljima zabranjuje rad, ali crkve mogu nastaviti s radom.

"Ova mjera je za poštivanje želje vjernika za duhovnim mirom i potrebom da se proslavi blagdan. Za Badnjak i Božić dopustili smo da to bude uz minimalni epidemiološki rizik, a da se ipak omogući da vjernici proslave taj blagdan", kaže Capak.

Alemka Markotić rekla je da treba poštivati potrebu vjernika da jedan sat provede u crkvi. Potvrdila je da će otići na polnoćku i bit će vani. "Idem svake nedjelje na misu, stojim vani. Ne vidim zašto je to toliki problem", rekla je Markotić.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju