Dok su neki od nas, kao tinejdžeri, krajem prošlog stoljeća maštali o tome kako će ljetovati na Mjesecu, drugi da će putovati svemirom, a treći zamišljali neki manje zahtjevan tehnološki razvoj, nejvjerojatnije nitko nije ni pomislio na ovakve prizore u svojoj budućnosti.

Galerija


Poznato je nadaleko da je zbog povećanog broja pacijenata zaraženih koronavirusom Arena Zagreb postala bolnica. Istovremeno, u obližnjem Arena Centru sve je usmjereno na božićne blagdane i predblagdansku kupovinu.

U noćnim se satima tako, šećući se oko te veličanstvene dvorane, može vidjeti liječnike i medicinske sestre u zaštitnim odijelima koji se brinu za oboljele. No okrenete li se samo na peti, s druge strane možete vidjeti blagdansko blještavilo Arena Centra.

Arena Zagreb
Arena Zagreb (Foto: Igor Soban)

Teško je ne pomisliti na staru kinesku kletvu, bez imalo aludiranja na podrijetlo virusa, ''dabogda živjeli u zanimljivim vremenima''.

Ostaje nam samo vjera i nada da ćemo ovakve prizore što prije prestati gledati i da će nam se približiti sve više spominjano ''svjetlo na kraju tunela''.