Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliki gubitci

Iz Croatia Airlinesa objasnili što se od 11. svibnja mijenja u zračnom prometu

Brojne aviokompanije u Europi su pred krahom, a neke su već i stavile ključ u bravu. Ništa bolja situacija nije ni u Hrvatskoj. Direktor komercijalnih poslova Croatia Airlinesa Slaven Žabo za Dnevnik Nove TV otkrio je kakva je situacija u hrvatskoj aviokompaniji. S njim je razgovarao reporter Domagoj Mikić.

Više od 20 aviona parkirano je u zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu. Usred pandemija koronavirusa zbog kojeg su brojne aviokompanije u Europi pred krahom, postavlja se pitanje kakva je situacija u Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Goran Grlić Radman uoči užeg kabineta (Foto: Dnevnik.hr) Repatrijacijjski letovi Grlić Radman iznio detalje o načinu povratka stotina Hrvata iz inozemstva Slika nije dostupna Ići će se preko Zagreba Croatia Airlines zbog koronavirusa obustavlja međunarodne linije sa Splitom, Dubrovnikom i Rijekom

Direktor komercijalnih poslova Croatia Airlinesa Slaven Žabo za Dnevnik Nove TV je otkrio da trenutačno od 12 zrakoplova u floti dnevno prometuje jedan zrakoplov, i to prema Frankfurtu.

''Trenutačno je teško egzaktno projicirati visinu gubitaka jer će oni ovisiti o trajanju krize i oporavku. Pad broja putnika u ožujku je bio 56 posto, a u travnju 95, što znači da prihoda praktički nema'', kazao je Žabo.

Uskoro dostupne dvije dnevne linije

Na pitanje što se od 11. svibnja mijenja u zračnom prometu, Slaven Žabo kaže da će se uvesti mjere zaštite putnika i djelatnika, što uključuje upotrebu zaštitnih sredstava, dezinficijensa i obaveznu dezinfekciju zrakoplova nakon dnevnog prometa.

''Nećemo servirati hranu i piće na letovima. Uklonili smo sve novine i časopise i materijale koji se prenose iz ruke u ruku. U skladu s tim uvjetima ćemo smanjiti rizik zaraze u zrakoplovu'', objasnio je direktor komercijalnih poslova Croatie Airlines. Osim toga na svim letovima Croatia Airlinesa od 4. svibnja obavezno je korištenje maski ili pokrivala za lice.

Žabo je najavio je i da se od 11. svibnja ponovno uvode dnevne linije prema Splitu i Dubrovniku.

Kada je riječ o mogućem poskupljenju karata, Žabo kaže da Croatia Airlines prate situaciju na tržištu i postupat će u skladu s time.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene