Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Stvari nisu ni dobre ni loše''

Cijepiti se ili ne biti: I William Shakespeare cijepljen protiv korone, uslijedila lavina duhovitih komentara

Injekcija i cijepljenje, ilustracija (Foto: Getty Images)
Injekcija i cijepljenje, ilustracija (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images
Jedna od prvih osoba koje su u utorak primile cjepivo protiv COVID-a jest i William Shakespeare iz engleskog Warwickshirea.

Taj je engleski osamdesetjednogodišnjak cijepljen u utorak u Sveučilišnoj bolnici Coventry, 20 kilometara udaljenoj od Stratford-Upon-Avona, rodnog mjesta svojeg imenjaka, najvećega engleskog dramatičara i pjesnika.

Snimka na kojoj William Shakespeare dobiva cjepivo potaknula je maštu korisnika Twittera, koji su ispod nje napisali niz duhovitih komentara.

"Kroćenje gripe", "Dvojica plemića iz Corone", samo su neki od komentara, kojima su korisnici aludirali na poznata Bardova djela (Kroćenje goropadnice i Dvojica plemića iz Verone).

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uskoro počinje cijepljenje WHO protiv obaveznog cijepljenja protiv korone: "To nije donijelo željene učinke"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''Sve sam vrijeme bila sama'' Povijesni dan! Žena (90) iz Sjeverne Irske prva na svijetu dobila cjepivo protiv COVID-19: ''Najbolji rođendanski poklon''

Jedan je postavio pitanje: "Ako je Margaret Keenan bila pacijentica 1A, je li u tom slučaju Shakespeare bio "pacijent 2B ili not 2B? (aluzija na dio rečenice iz čuvenog Hamletova četvrtog monologa iz istoimene drame - ''biti ili ne biti'')
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene