Andrej Babiš, češki premijer
Andrej Babiš, češki premijer Foto: Afp

Italija bi trebala zabraniti svojim državljanima putovanja u Europu kako bi se ograničilo širenje koronavirusa, kazao je u nedjelju češki premijer Andrej Babiš.


Italija je od nedjelje stavila u karantenu gotovo čitav sjeverni dio zemlje, uključujući financijsko središte Milano, u okviru snažnijih napora da da se ograniči brzo širenje epidemije koronavirusa.

Vezani članci Red za testiranje na koronavirus u Sloveniji Kod susjeda se popravlja epidemiološka situacija: Od ponedjeljka otvaraju muzeje, frizerske salone, neke trgovine Koronavirus u Wuhamu Tamo gdje je noćna mora počela: Prije godinu dana u karantenu je stavljen grad od 11 milijuna stanovnika. Činilo se nestvarnim

"Italija bi trebala zabraniti svim svojim državljanima putovanja u Europu, zbog toga što mi to ne možemo narediti unutar Schengena", rekao je češki premijer Andrej Babiš za češku televiziju.

U Češkoj je potvrđeno 26 slučajeva zaraze koronavirusom, a najveći je dio povezan s osobama koje su doputovale iz Italije ili bile u kontaktu s nekim tko je bio u Italiji. (Hina)