Miloš Zeman (Foto: Ralf Hirschberger/DPA/PIXSELL)
Miloš Zeman (Foto: Ralf Hirschberger/DPA/PIXSELL) Foto: Ralf Hirschberger/DPA/PIXSELL

Češki predsjednik Miloš Zeman poručio je građanima da uživaju u ljepoti vlastite zemlje ovoga ljeta s obzirom na to da će putovanja u druge države biti zabranjena cijelu godinu.


Češki predsjednik Miloš Zeman rekao je u intervjuu za radio u nedjelju da bi trenutačna ograničenja na granicama trebala trajati godinu dana "kako putnici ne bi donijeli novi val zaraze s putovanja u zemlje u kojima epidemija još nije završila".

Vezani članci Načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac Imaju 20 novih slučajeva, Stožer odmah reagirao: Stanovnike svoje županije pozvali da ne putuju, apeliraju i na zdravstvene djelatnike Koronavirus, ilustracija U Hrvatskoj 890 novozaraženih: U Zagrebu najviše zaraženih, velik skok i u Splitsko-dalmatinskoj

Sredinom ožujka Češka Republika nametnula je zabranu ulaska u zemlju i izlaska iz nje kako bi suzbila širenje novog koronavirusa. Iz zabrane napuštanja zemlje izuzeti su oni koji putuju na posao, vozači kamiona i osobe koje imaju važne razloge za odlazak u drugu državu, kao što je medicinsko liječenje.

Putničke agencije i druge turističke tvrtke ranije su zatražile da se barem dopuste putovanja u Slovačku i Hrvatsku, koje su posebice popularna turistička odredišta među Česima i gdje su slučajevi zaraze koronavirusom rijetki, piše agencija dpa.

Hrvatski ministar turizma Gari Cappelli najavio je u petak u telefonskoj izjavi za Hinu da će se čuti s češkom ministricom Klarom Dostalovom kako bi zajedno našli mogućnost dolaska čeških turista u Hrvatsku, nakon što su o toj temi telefonski razgovarali hrvatski i češki premijer.

Cappelli bi ovaj trebao tjedan razgovarati s češkom ministricom zaduženom uz ostalo i za turizam o tom, kako je rekao, turističkom ''mostu''. "Nas dvoje smo određeni da nađemo mogućnosti da se to realizira, a sa sličnom praksom nastavili bismo i za neka druga zainteresirana tržišta", poručio je Cappelli. (Hina)