Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poslao ozbiljno upozorenje

Čelnik Svjetske zdravstvene organizacije poručio: "Nemojte se zavaravati, pred nama je još dug put. Ovaj virus ostat će s nama još dugo"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svjetska zdravstvena organizacija upozorila je potrebu daljnjeg pridržavanja mjera, prije svega socijalnog distanciranja.

Čelnik Svjetske zdravstvene organizacije dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus upozorio je da je opuštanje od mjera najveća opasnost s kojom se suočavaju zemlje u borbi protiv pandemije koronavirusa.

"Globalno imamo 2,5 milijuna slučajeva zaraženih i više od 160.000 smrti. Vidimo različite trendove po pojedinim područjima. U većini zapadne Europe vidimo stabilan ili padajući trend novih oboljelih i preminulih osoba. Iako su njihovi brojevi niski, vidimo povećanje i uzlazne trendove u Africi, centralnoj i južnoj Americi, ali i u istočnoj Europi", kazao je Ghebreyesus.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sad je na 5000 dnevno Broj oboljelih rapidno raste, iz WHO-a upozoravaju da povećanje broja smrtnih slučajeva tek slijedi Slika nije dostupna Nezamislivo WHO protiv: "Nikada u povijesti javnog zdravstva se imunitet krda nije koristio kao odgovor na epidemiju"

"Većina država je još uvijek u ranoj fazi epidemije i neke koje su rano zahvaćene epidemijom sada počinju bilježiti povratak slučajeva zaraze koronavirusom. Nemojte se zavaravati, pred nama je još dug put. Ovaj virus ostat će s nama još dugo", dodao je.

"Nije upitno da su mjere ostajanja kod kuće i socijalnog distanciranja uspješno suzbile prijenos koronavirusa s čovjeka na čovjeka u mnogim zemljama. No, ovaj virus je iznimno opasan. Rani dokazi sugeriraju da je većina svjetske populacije i dalje podložna zarazi što znači da se epidemije mogu ponovno razbuktati", istaknuo je.

"Jedna od najvećih opasnosti koja nam sad prijete je opuštanje", zaključio je dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene