Koronavirus u svijetu - 4
Koronavirus u svijetu - 4 Foto: Afp

Milijuni testova na COVID-19 koji mogu otkriti virus u roku od 90 minuta bit će dostavljeni britanskim bolnicama, domovima za njegu i laboratorijima kako bi se povećao kapacitet testiranja u idućim mjesecima, izjavio je u ponedjeljak ministar zdravstva Matt Hancock.


Kontingent će sadržavati 5,8 milijuna DNK i 450 tisuća testova na temelju brisa. "Ti testovi mogu otkriti gripu kao i COVID-19 i bit će nam od velike koristi nazimu, tako da pacijenti mogu dobiti pravi savjet kako bi zaštitili sebe i druge", rekao je Hancock.

Vezani članci Nastavni zavod za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar - 2 U Nastavni zavod za javno zdravstvo stiže novi, jači stroj za testiranja, a doznajemo i kada bi trebalo krenuti cijepljenje protiv gripe Koronavirus, ilustracija U Hrvatskoj 234 nova slučaja zaraze: U Dalmaciji opet najgore. Korona u dvjema crkvama u Karlovcu, otkazana sva misna slavlja

Nacionalna zdravstvena služba najavila je pak da će pacijentima oboljelima od raka ponuditi prilagođene COVID tretmane, uključujući lijekove bez većeg utjecaja na imunosni sustav.

Britanski zdravstveni sustav izložio se snažnom naprezanju tijekom vrhunaca u epidemiji COVID-19, u zemlji u kojoj je od koronavirusa umrlo više od 46 tisuća ljudi.