Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Umrlo više od 46 tisuća ljudi

Britanija oprema bolnice i domove milijunima brzih testova: "Oni mogu otkriti gripu kao i COVID-19 i bit će nam od velike koristi nazimu"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milijuni testova na COVID-19 koji mogu otkriti virus u roku od 90 minuta bit će dostavljeni britanskim bolnicama, domovima za njegu i laboratorijima kako bi se povećao kapacitet testiranja u idućim mjesecima, izjavio je u ponedjeljak ministar zdravstva Matt Hancock.

Kontingent će sadržavati 5,8 milijuna DNK i 450 tisuća testova na temelju brisa. "Ti testovi mogu otkriti gripu kao i COVID-19 i bit će nam od velike koristi nazimu, tako da pacijenti mogu dobiti pravi savjet kako bi zaštitili sebe i druge", rekao je Hancock.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna CRNI POPIS Prvo mjesto na listi smrtnosti od COVID-19 opet drži jedna europska zemlja, među najgorih 20 je i Hrvatska Slika nije dostupna Za tri tjedna druga doza Velika Britanija dosad cijepila desetke tisuća ljudi u 73 bolnice

Nacionalna zdravstvena služba najavila je pak da će pacijentima oboljelima od raka ponuditi prilagođene COVID tretmane, uključujući lijekove bez većeg utjecaja na imunosni sustav.

Britanski zdravstveni sustav izložio se snažnom naprezanju tijekom vrhunaca u epidemiji COVID-19, u zemlji u kojoj je od koronavirusa umrlo više od 46 tisuća ljudi.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene