Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Što želite da ja napravim?''

Rekordan broj mrtvih, a predsjednik roštilja: Brazilski Trump šokira svoje građane u zemlji u kojoj još samo lijesova ima dovoljno

Dok gotovo cijeli svijet i dalje poziva na održavanje fizičke distance, brazilski predsjednik, kojeg nazivaju i brazilskim Trumpom, na mjere se ne obazire. Deset tisuća Brazilaca preminulo je od kronavirusa, a on u predsjedničkoj palači organizira – roštilj.

Dok se mrtve masovno pokapa, brazilski predsjednik Jair Bolsonaro organizira roštilj. ''Imat ću roštilj u subotu, ovdje kod kuće. Pozvao sam ministra Wagnera. Bit će oko 30 ljudi. Čak ćemo i dati novac, oko 70 reala. Neće biti alkoholnih pića, osim ako prva dama ne dopusti'', rekao je Bolsonaro.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Koronavirus u svijetu U Južnoj Americi umrlo više od 15.000 ljudi, Brazil najteže pogođen

Većina brazilskih regionalnih vlasti pandemiju je ozbiljno shvatila, ali ne i čelnik države. Nedavno je rekordan broj mrtvih komentirao sljedećim riječima: "Pa što? Žalujem, ali što želite da ja napravim? Srednje ime mi je Mesija, ali ne mogu napraviti čudo''.

I riječima i djelima poručuje kako su mjere besmislene te da je njihov učinak na gospodarstvo štetniji od samog virusa. ''Suludo je da tako govori, naš predsjednik to priča jer nije u njegovoj obitelji. Tuga i ljutnja među onima koji su nekog izgubili'', kazala je jedna Brazilka.

Nema dovoljno testova, a stanje postaje sve gore. Posebno teško je za 13 milijuna ljudi koji žive u favelama. ''Jako je teško biti gladan, nemati ništa jesti. Sin vas pita za kruh ili keks, a nemate mu što dati'', priča Gleissi Do Nascimento iz Rija de Jainera.

Zasad samo ljesova ima dovoljno. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene