Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Četvrti u svijetu

Brazil prešao Italiju i Španjolsku po broju slučajeva koronavirusa: Samo u subotu gotovo 15.000 novih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brazil je po brojkama oboljelih od koronavirusa u subotu premašio Španjolsku i Italiju, koja je bila žarište pandemije, te postao četvrta zemlja na svijetu po broju zaraženih, pokazuju službeni podaci.

Brazilsko ministarstvo zdravstva bilježi u subotu 14.919 novih slučajeva u 24 sata, odnosno ukupno 233.142, iza SAD-a, Rusije i Velike Britanije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Drugi u svijetu po smrtnosti Planiraju novu mjeru: Cijepljeni više neće morati nositi maske Slika nije dostupna KINESKI CORONAVAC U jednom gradu nakon masovnog cijepljenja smrtnost se smanjila za 95 posto, kao i broj novih slučajeva

Novih smrtnih slučajeva je 816 odnosno ukupno 15.662.

Brazil je napravio puno manje testiranja nego te tri zemlje koje su ispred njega po broju oboljelih.

Predsjednik Jair Bolsonaro u petak je ostao bez drugog ministra zdravstva u mjesec dana i uporno proturječi zdravstvenim stručnjacima i poziva na korištenje neodobrenih lijekova.

Izrazito je bio kritičan prema naredbama nekih od brazilskih guvernera o strogoj fizičkoj razdaljini i karanteni te zatvaranju škola, restorana i dućana u cilju borbe protiv virusa.

On tvrdi da je cijena po ekonomiju nepodnošljiva i da se mora dopustiti otvaranje što je prije moguće.

Brazilski potpredsjednik Hamilton Mourao bio je na testiranju i nalazi se u samoizolaciji nakon što je dužnosnik koji je prošli tjedan bio blizu njega imao pozitivan test.

Mourao (66) u ponedjeljak očekuje rezultate. Bolsonaro se testirao nekoliko puta nakon što su ministri i drugi bliski pomoćnici imali pozitivne testove.

Testiranje u Brazilu daleko zaostaje za europskim zemljama. Brazil je proveo nešto manje od 338.000 testova u službenim laboratorijima do početka tjedna, objavilo je ministarstvo zdravstva.

Još 145.000 testova je u analizi ili čeka.

Za usporedbu, Italija i Španjolska su svaka provele oko 1,9 milijuna testiranja, a imaju puno manji broj stanovnika. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene