Obavijesti Video Pretražite Navigacija
330.890 oboljelih

Brazil po broju zaraženih koronavirusom izbio na 2. mjesto, iza SAD-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Brazilu je umrlo 21.048 osoba, a agencija Reuters navodi kako je broj umrlih vjerojatno veći jer su pojačali testiranja.

Brazil je u petak sa registriranih 330.890 osoba zaraženih koronavirusom nadvladao Rusiju te je na drugom mjestu, iza SAD-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rekordan broj novozaraženih Predsjednik slavi prosvjede protiv distance, a u zemlji dnevno umire gotovo 3000 ljudi: "Sretan sam, želimo slobodu" Slika nije dostupna Prijavljeni slučajevi u Brazilu Skandal nad skandalima: Starije i ugrožene "cijepili" praznim špricama, pokrenuta hitna istraga

U Brazilu je u petak zabilježen 1.001 smrtni slučaj od koronavirusa, čime se broj ukupno umrlih u toj zemlji povećao na 21.048, objavilo je brazilsko ministarstvo zdravstva.

No, agencija Reuters navodi da je istinski broj i slučajeva i smrti u Brazili vjerojatno veći, jer je ta zemlja pojačala testiranja.

U Sao Paulu, najteže pogođenom gradu, zračni videozapisi pokazali su redove otvorenih parcela na groblju Formosa, a takve slike i porast oboljelih prate i sve učestalije oštre kritike na račun krajnje desnog predsjednika Jaira Bolsonara zbog postupanja u pandemiji i nastavkom devastacija u amazonskoj prašumi, što dodatno produbljujue političku krizu u Brazilu.

Otkad je počela epidemija, Bolsonaro je izgubio dva ministra zdravlja, nakon što je vršio pritisak da promoviraju ranu uporabu anti-malarijskih lijekova poput klorokina i hidroksiklorokinina. Otišlo je i nekoliko visokih stručnjaka za javno zdravstvo, a mnogi su zamijenjeni vojnicima, od kojih je general vojske Eduardo Pazuello kao privremeni ministar zdravstva odobrio nove smjernice za širu uporabu tih lijekova u blažim slučajevima.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene