Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Broj bi mogao biti veći

Boeing otpušta 12.000 radnika: Kompanija nakon dvije strašne nesreće i epidemije drastično smanjuje broj zaposlenih diljem svijeta

Boeing 737 MAX (Foto: AFP)
Boeing 737 MAX (Foto: AFP) Foto: Afp
Američki proizvođač zrakoplova Boeing najavio je da će u sljedećim tjednima otpustiti oko 12.000 radnika, objavio je Reuters.

Otkaz ugovora, navodi Reuters, ovih će dana dobiti 6670 zaposlenih, a njih 5520 pristalo je na sporazumni raskid ugovora.

Pročitajte i ovo Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa Ilustracija Raste broj zaraženih U tjedan dana 42 osobe umrle od COVID-a: "Nove podvarijante vrlo su zarazne"

Američka kompanija najavila je i da će smanjiti broj zaposlenika u svim svojim proizvodnim pogonima diljem svijeta za oko deset posto, tako da bi otkaz moglo dobiti gotovo 16.000 ljudi. Istina, nisu naveli u kojim će pogonima najprije otpuštati radnike.

Kompanija je, ističe se, ušla u krizu nakon dvije fatalne nesreće njihova novog zrakoplova Boeing 737 Max. Krizu je dodatno produbio nagli pad potražnje za avionima zbog pandemije koronavirusa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene