Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavljeni podaci

Nakon rekordnih brojki, danas u BiH puno manje novih slučajeva zaraze

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Bosni i Hercegovini u subotu je potvrđen 231 slučaj zaraze koronavirusom, dvostruko manje nego dan ranije kada je bilo rekordnih 434 novozaraženih. Na respiratoru u izolaciji preminuo je direktor tvrtke Tefal Almer Hašimbegović.

Kako su izvijestili iz zavoda za javno zdravstvo u toj zemlji, u Federaciji BiH testirana su 444 uzorka a njih 162 bilo je pozitivno na virus SARS-CoV-2.

Pročitajte i ovo Igor Vidić, brat blizanac nultog pacijenta U Hrvatskoj Nulti COVID-19 pacijent prije četiri godine pod rotirkama odveden u bolnicu: "Traumatično iskustvo gdje se preko noći okrenuo svakodnevni život" Slika nije dostupna Situacija daleko od dobre Županija u BiH osma u Europi prema sedmodnevnoj incidenciji zaraženih koronavirusom

 

Najveće žarište zaraze u BiH i dalje je Sarajevo, u kojemu je od petka zaraza potvrđena kod još 58 osoba, a tri zaražene osobe su preminule.

 

Na sarajevskoj klinici za plućne bolesti "Podhrastovi", koja je namijenjena isključivo za smještaj oboljelih od bolesti COVID-a 19, trenutačno je na liječenju 68 pacijenata, najviše od proglašenja epidemije.

Klinika je predviđena za tretman do 100 pacijenata pa je zbog mogućeg priliva većeg broja novovoboljelih za tretman zaraženih koronavirusom izdvojen i jedan odjel u gradskoj Općoj bolnici.

 

Republika Srpska potvrdila 69 slučajeva

U posljednja 24 sata u Republici Srpskoj izvršeno je testiranje 522 laboratorijska uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 69 osoba.

Institutu za javno zdravstvo RS-a prijavljena su četiri smrtna slučaja kod kojih je ranije potvrđeno prisustvo ovog virusa. Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 4911 slučajeva koronavirusa, a preminule su ukupno 173 osobe kod kojih je potvrđen test na koronu.

Preminuo direktor poznate kompanije

U izolaciji Podhrastovi u Sarajevu jutros je od posljedica koronavirusa preminuo Almer Hašimbegović, direktor kompanije "Tefal". Hašimbegović je bio na respiratoru, piše Avaz.

Od pojave koronavirusa u BiH u ožujku u toj zemlji zaraženo više od 1200 tisuća osoba, a više od 340 zaraženih je preminulo.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene