Obavijesti Video Pretražite Navigacija
bila na respiratoru

Najmlađa žrtva korone: Umrla tek rođena beba, majka oboljela od COVID-19

Beba, ilustracija - 2
Beba, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr
Beba od samo dva dana zaražena koronavirusom umrla je u Južnoafričkoj Republici, objavio je BBC.

Majci je zaraza već bila potvrđena, a dijete je naknadno testirano i bilo je pozitivno, rekao je ministar zdravstva. Beba je rođena prerano i bila je priključena na respirator, dodao je.

Pročitajte i ovo Igor Vidić, brat blizanac nultog pacijenta U Hrvatskoj Nulti COVID-19 pacijent prije četiri godine pod rotirkama odveden u bolnicu: "Traumatično iskustvo gdje se preko noći okrenuo svakodnevni život" Slika nije dostupna Cirkuliraju podvarijante Hrvatska na udaru novog vala koronavirusa: Gdje je najviše zaraženih, kad će vrhunac i hoće li se vraćati COVID potvrde?

Broj umrlih u Južnoafričkoj Republici je 339, a oboljelih je 18.003.

"Nažalost, zabilježili smo prvu neonatalnu smrt povezanu s COVID-19. Beba je imala dva dana i rođena je prijevremeno", izjavio je ministar Zweli Mkhize.

"Imala je probleme s plućima i priključena je na mehaničku ventilaciju odmah nakon rođenja", dodao je.

Upitan radi li se o najmlađoj žrtvi koronavirusa u Africi, direktor Centra za kontrolu bolesti dr. John Nkengasong rekao je: "Koliko znamo, to je prvi takav slučaj u Africi za koji Centar zna."

Među ostalim malim žrtvama koronavirusa je beba stara tri dana koja je 5. svibnja umrla u Velikoj Britaniji. U tom su slučaju i dijete i majka bili pozitivni na testu nakon poroda.

Patolog je kao glavni uzrok smrti naveo tešku encefalopatiju s hipoksičnom ishemijom, što znači da mozak nije dobivao dovoljno krvi i kisika, dok je drugi uzrok bio majčin COVID-19.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene