Obavijesti Video Pretražite Navigacija
obranili se u prvom valu

Alemka Markotić o drugom valu pandemije: ''Možda smo spremniji od ostatka svijeta''

Alemka Markotić
Alemka Markotić Foto: DNEVNIK.hr
Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je da u posljednja 24 sata u Hrvatskoj imamo pet novih slučajeva zaraze, a jedna je osoba preminula.

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Alemka Markotić na konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite odgovorila je na pitanje o drugom valu zaraze.

Pročitajte i ovo Alemka Markotić Komentirala i cijepljenje Alemka Markotić otkrila što misli o uvođenju propusnica. Ima poruku i za blagdane: "Trebamo širiti ljubav, a ne poslati viruse" Alemka Markotić Razmjena iskustava Markotić nakon sastanka u Varaždinu: ''Nije dobro da se stvara panika ili krive percepcije o broju umrlih''

"Hrvatska se obranila u prvom valu, kada nije imala ništa osim znanja. Kad su se pojavili prvi slučajevi, prepoznali smo ugrozu, u siječnju. Danas, pet mjeseci kasnije, neki su i tu ignorirali tu opasnost iz Kine, mi nismo, pa možemo biti zadovoljni učinjenim. Cilj je sada da su svi kapaciteti pripremljeni i ako se i dalje budemo držali određenih mjera, onda smo mi spremni, možda i spremniji od ostatka svijeta", kazala je.

"Danas je 70. dan od pojave koronavirusa u Hrvatskoj. U protekla 24 sata imamo pet novodijagnosticiranih bolesnika, što čini ukupan broj od 2101 zaraženog", rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Još je jedna osoba preminula, a riječ je o bolesnici u KBC-u Split rođenoj 1960. godine, koja je bolovala od kroničnih bolesti. Ukupan broj preminulih od koronavirusa sada je 80. Troje je novih zaraženih s područja Osječko-baranjske županije, a po jedan iz Koprivničko-križevačke i Splitsko-dalmatinske županije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene