Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije
Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić obraća se javnosti nakon sastanka s Kriznim stožerom Ministarstva zdravstva.


Javnosti se obraća predsjednik države Aleksandra Vučića. ''U naredna 72 sata očekujemo povećanje broja zaraženih. Za očekivati je i povećanje broja umrlih'', rekao je na početku svog obraćanja Vučić.

Nove stroge mjere

Vezani članci Školsko natjecanje, ilustracija - 2 Bijes roditelja zbog odluke koja djeci ruši bodove za upis: "Bila sam jako razočarana i prevarena. Cijelu godinu smo se trudili..." Zaposlena djevojka, ilustracija Rezanje plaća, otkazi, prisilni odmor ili mogućnost zaraze – od čega građani najviše strahuju?

Objavio je da je donesena nova mjera koja se odnosi na zabranu kretanja. Građani se više neće moći kretati od subote od 13 sati pa sve do ponedjeljka u 5 ujutro. ''To ne vrijedi jedino za umirovljenike. Oni imaju mogućnost između 4 i 7 ujutro. Volio bih što manje umirovljenika vidjeti u prodavaonicama'', rekao je.

Također, od četvrtka navečer na snagu stupa i mjera zabrana okupljanja više od dvije osobe na istom mjestu. 

Iznimka od potpune zabrane kretanja vikendom je period od 23 do 1 kada će ljudi moći šetati kućne ljubimce, ali na udaljenosti ne većoj od 200 metara od svojih domova.

Kazao je da tijekom podneva razgovarao s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom. Najavio je da će u petak u Srbiju doći oprema iz Rusije, osmero liječnika i osobe koje će dezinficirati ulice.

Vučić je razgovarao i s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom, a od francuskih farmaceuta tražio je hidroksiklorokin za suzbijanje epidemije.