Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brojke ne padaju

Alarmantna situacija u Srbiji, bolnice gotovo popunjene: "Imamo mjesta za prijem COVID pacijenata za još samo 24 sata"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Direktor Infektivne klinike dr. Goran Stevanović rekao je da situacija uopće nije laka i da su bolnički kapaciteti za prijem COVID pacijenata dostupni još samo za naredna 24 sata.

U Srbiji je situacija alarmantna. "Situacija nije laka, mjesta za COVID bolesnike gotovo su popunjena jer se njihov priljev ne smanjuje. Imamo mjesta za 24 sata ili nešto više od toga. Nakon toga ćemo morati otvarati nove kapacitete", kazao je direktor Infektivne klinike dr. Goran Stevanović.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VUČIĆ U EMIRATIMA Veliki planovi, kao i broj novozaraženih: Srbija će do kraja godine proizvoditi rusko i kinesko cjepivo protiv koronavirusa Slika nije dostupna Loše kod susjeda Brojke u Srbiji rastu, bolnice pucaju po šavovima: Nakon vikend-lockdowna liječnici traže potpuno zatvaranje

Zdravstveni sustav, istaknuo je, na granici je izdržljivosti.

"Imamo sve veći broj mlađih pacijenta koji imaju sve težu kliničku sliku. Jedine mjere za koje znamo da daju rezultate jesu razmak, maske i cijepljenje. I to nam je problem, jer se one ne primjenjuju dovoljno", rekao je Stevanović.

Istaknuo je da će pokrenuti inicijativu obaveznog cijepljenja za sve zdravstvene radnike.

"Time bismo zaštitili zdravstvene radnike, zatim bismo povećali stupanj zaštite samih pacijenata i onih koji se liječe i onih koji se ne liječe od COVID-a, a i dali dodatnu motivaciju daljnjem cijepljenju građana", kazao je Stevanović.

U Srbiji se broj novih zaraženih osoba već dulje vrijeme ne spušta ispod četiri tisuće unatoč cijepljenju velikog broja građana. U ponedjeljak je u Srbiji zaraženo još 4512 osoba, a preminuo je 41 oboljeli.

Epidemiolog i član Kriznog stožera, dr. Predrag Kon rekao je da će biti održane konzultacije Stožera i Vlade o protuepidemijskim mjerama. Dodaje da se broj zaraženih u Srbiji "stabilizirao na visokoj razini", no razloga za opuštanje i dalje - nema, piše RTS.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene