Neven Mimica i Davor Bernardić (Foto: Dnevnik.hr)
Neven Mimica i Davor Bernardić (Foto: Dnevnik.hr)

Na Iblerovom trgu predsjednik Socijaldemokratske partije Hrvatske Davor Bernardić održao je sastanak s Nevenom Mimicom, povjerenikom Europske unije za međunarodnu suradnju i razvoj.


''Glavna tema razgovora bila je kako postići ravnopravan status hrvatskih građana unutar Europske unije, prvenstveno kada su u pitanju mirovine i plaće. Cilj SDP-a je raditi na postizanju ravnopravnosti naših građana s građanima Europske unije, da imamo jednak standard, a ne, kao sada, europske cijene i višestruko manje plaće i mirovine”, istaknuo je Davor Bernardić.

Vezani članci Tonino Picula (Foto: Marko Prpic/PIXSELL) Picula: ''SDP će biti zadovoljan s tri mandata u EP jer na izbore izlazi sam'' Tonino Picula, kandidat SDP-a na izborima za Europski parlament (Foto: Dnevnik.hr) Picula: ''Otvorilo nam se 10 i pol milijardi eura, više od pola godišnjeg proračuna Republike Hrvatske''

Neven Mimica konstatirao je da SDP ima najkvalitetniju listu i najbolji program za EU izbore te je istaknuo potpunu podršku SDP-u na nadolazećim izborima.

''Dosadašnji zastupnici SDP-a pokazali su socijaldemokraciju na djelu i primjer su kako eurozastupnici trebaju raditi. Pritom mislim, specijalizirati se za konkretne teme koje su važne za živote građana i raditi na njima dok se ne postigne uspjeh. To zahtjeva puno truda i predanosti, ali vidjeli smo da se može i to je ohrabrujuće. To je model po kojem treba nastaviti djelovati,” istaknuo je Mimica.

Kako je priopćio SDP, Mimica je dodao da, ovoga puta, očekuje veću izlaznost i da građani postaju sve svjesniji činjenice da se Europska unija tiče i njih i izravno utječe na njihove živote.