Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nakon pamele...

Lista zelene ljevice dobila široku podršku javnih osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koalicija platforme Možemo, Nove ljevice i ORaH-a za predstojeće EU izbore u srijedu je objavila da je njihova izborna lista dobila najveću podršku javnih osoba, među kojima su i kolumnist Jurica Pavičić, frontman Hladnog piva Mile Kekin, te glumica Mira Furlan.

Iz koalicije podsjećaju da su do sada dobili javnu podršku klimatske aktivistice i glumice Pamele Anderson, ekonomista Yanisa Varoufakisa, spitzenkandidata europskih Zelenih Basa Eikhouta te donedavnog švedskog ministra obrazovanja Gustava Fridolina.

Pročitajte i ovo Europski izbori (Foto/Arhiva: Ivo Cagalj/PIXSELL) interaktivna karta EU izbori: Pogledajte kako su glasali vaši sugrađani Vjekoslav Đaić razgovara s Ružom Tomašić (Foto: Dnevnik.hr) U EP idu i Amsterdamska i Živi zid Obrađena sva biračka mjesta: SDP i HDZ izjednačeni s 4 mandata. Najviše glasova osvojili Tomašić i Kolakušić

Uz Pavičića, Kekina i Furlan, u Hrvatskoj su im podršku dali i frontman Jonathana Zoran Badurina, glazbenik Damir Urban, glumice Doris Šarić Kukuljica, Tihana Lazović, Lucija Šerbedžija, Alma Prica, Lana Barić i Gorana Marin, glumci Leon Lučev i Damir Markovina, spisateljica Ivana Bodrožić, američka spisateljica i feministkinja Eve Ensler, mirovni aktivist Goran Božičević te docent na Sveučilišnom centru za protestnu teologiju Zoran Grozdanov.

Iz koalicije navode da im podrška javnih osoba i dalje nastavlja pristizati, a redovito će ih objavljivati na webu i svojoj stranici na Facebooku. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene