Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Počinju s pripremama

HNS pozvao na okrupnjavanje: "Na liberalima je odgovornost da se suprotstavi populistima opasnih namjera i krajnjoj desnici"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HNS je nakon izbora za Europski parlament pozvao na okrupnjavanje liberalne scene. Navode kako je na liberalima odgovornost da se suprotstave populistima opasnih namjera i krajnjoj desnici, koja je u porastu.

HNS je na svojoj stranici na Facebooku zahvalio svojim glasačima te naveo kako su ostvarili do sada najbolji rezultat na izborima za Europski parlament.

Pročitajte i ovo Predrag Štromar i Andrej Plenković U tri izborne jedinice HNS dogovorio izlazak na izbore s HDZ-om: "Očekujemo jedan do dva mandata" Anka Mrak Taritaš TKO JE ANKA MRAK TARITAŠ? Porazili su je i Bandić i Tomašević, optuživana je za preplaćivanje Gunje, a u Saboru je bila najaktivnija zastupnica

Tvrde kako su dokazali da su najjača stranka građansko-liberalnog centra u zemlji, i to "unatoč očitim trendovima koji ukazuju na to da tradicionalne stranke imaju sve manju potporu, dok istodobno raste podrška novim pojedincima i strankama".

Smatraju da je na liberalima odgovornost da se suprotstavi populistima opasnih namjera i krajnjoj desnici, stoga su pozvali na ujedinjenje, odnosno okrupnjavanje liberalne scene.

"Sve stranke građansko-liberalnog centra u zemlji prema rezultatima ovih izbora zajedno su prikupile preko 100.000 glasova. Uvjereni smo da je recept za uspjeh i napredak društva, kao i borba za otvoreno i tolerantno društvo - upravo okrupnjavanje liberalne scene.

HNS nastavlja raditi na tome i već danas počinjemo s pripremama za sve nadolazeće izbore na kojima ćemo dostaviti još bolje rezultate nego danas. I isto tako, i dalje pružamo ruku suradnje svim liberalima u zemlji! #samonaprijed", navode u objavi na Facebooku.

 

Aktualno Obrađena sva biračka mjesta: SDP i HDZ izjednačeni s 4 mandata. Najviše glasova osvojili Tomašić i Kolakušić Mislav Bago donosi rezultate izbora (Foto: Dnevnik.hr) Mislav Bago donosi rezultate izbora (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Vjekoslav Đaić razgovara s Ružom Tomašić (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatska Obrađena sva biračka mjesta: SDP i HDZ izjednačeni s 4 mandata. Najviše glasova osvojili Tomašić i Kolakušić 1/2 >>

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene