Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HDZ-u pet mandata

Andrija Jarak s Dubravkom Šuicom iz stožera HDZ-a: "Solidan rezultat, HDZ je najjača stranka"

Dubravka Šuica, kandidatkinja HDZ-a za Europski parlament (Foto: Dnevnik.hr)
Dubravka Šuica, kandidatkinja HDZ-a za Europski parlament (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Gordan Jandroković (Foto: Dnevnik.hr) Gordan Jandroković (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Gordan Jandroković i Sabina Tandara Knezović (Foto: Dnevnik.hr) Gordan Jandroković i Sabina Tandara Knezović (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Nositelj liste Hrvatske demokratske zajednice Karlo Ressler (Foto: Dnevnik.hr) Nositelj liste Hrvatske demokratske zajednice Karlo Ressler (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić (Foto: Dnevnik.hr) Ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +1 Lovro Kuščević ministar Uprave (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/6 >>
U HDZ-ovu stožeru ne kriju zadovoljstvo drugim izlaznim anketama koje HDZ-u daju pet mandata u Europskom parlamentu, jedan mandat više nego prve ankete.

Andrija Jarak, reporter Dnevnika Nove TV, javio se uživo iz stožera HDZ-a, stranke kojoj posljednje izlazne ankete daju pet mandata. Jarak je razgovarao s Dubravkom Šuicom, dosadašnjom europarlamentarkom iz redova HDZ-a.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić i voditelji Dnevnika Nove TV ANALIZA HRVOJA KREŠIĆA Plenković ide na Pantovčak: "Time gazi svoje izjave. DP i njihove ideje? To je jedini način da prežive" Andrej Plenković skupio 76 potpisa Anketa Dnevnika Nove TV Hrvati otkrili smatraju li da je Domovinski pokret od HDZ-a dobio previše, premalo ili dovoljno: Pogledajte rezultate glasanja

"Ovo su izlazne ankete i ništa nije pouzdano dok se ne objave službeni rezultati. Solidan rezultat, HDZ je najjača stranka. Kao što vidim, pučani vode u mnogim zemljama, tako ćemo i mi", rekla je Dubravka Šuica

Šuica je dodala da je vrlo oprezna s procjenama konačnih rezultata, no očekuje da bi njihove brojke mogle ići samo na gore. Smatra i da nije dobra diverzifikacija birača te da bi bolje bilo da su ojačale mainstream stranke. 

Kampanja je, kaže, bila "europski kulturna", a rezultatom je jako zadovoljna. 

Ministri Lovro Kuščević i Marija Pejčinović Burić komentirali su za Dnevnik Nove TV druge rezultate izlaznih anketa, prema kojima HDZ dobiva pet mandata u Europskom parlamentu.

"Pet mandata zaista je ono na čemu smo radili", rekla je Pejčinović Burić, dodajući kako vjeruje da će i službeni rezultati ići HDZ-u u korist.

Dubravka Šuica, kandidatkinja HDZ-a za Europski parlament (Foto: Dnevnik.hr) Nositelj liste Hrvatske demokratske zajednice Karlo Ressler (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Kuščević kaže da se nisu preplašili nakon objave prvih izlaznih anketa, koje su HDZ-u davale samo četiri mandata. "Niti malo se nismo prepali. Izlazne ankete nisu vjerodostojne, već oni pravi, službeni rezultati", rekao je Kuščević, dodajući da su HDZ-ov program i ljudi bili "najbolje što se moglo birati".

Na pitanje boje li se da nositelj HDZ-ove liste Karlo Ressler neće dobiti najviše preferencijalnih glasova, Kuščević tvrdi da se toga ne pribojavaju. "Nije nam bitno koji će kandidat dobiti najviše preferencijalnih glasova. Sve su to dobri, kvalitetni ljudi", rekao je Kuščević. 

Dubravka Šuica, kandidatkinja HDZ-a za Europski parlament (Foto: Dnevnik.hr) Ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Prve ankete HDZ-u davale tek 4 mandata

Gordan Jandroković, glavni tajnik HDZ-a prethodno je komentirao prve izlazne ankete prema kojima je HDZ dobivao samo četiri mandata u Europskom parlamentu. Jandroković je rekao da ga ovi rezultati ne plaše jer se radi tek o prvim izlaznim anketama.

"Sačekat ćemo još neko vrijeme za konačnu ocjenu. Sačekat ćemo najprije drugu izlaznu anketu, a onda i službene rezultate. Naše procjene i dalje govore o pet mandata za HDZ", rekao je Jandroković za Dnevnik Nove TV

Na pitanje boji li se koliko će nositelj liste Karla Resslera dobiti preferencijalnih glasova, Jandroković kaže da se toga ne boji. "Siguran sam da će Ressler dobiti najviše preferencijalnih glasova", rekao je Jandroković. 

Dubravka Šuica, kandidatkinja HDZ-a za Europski parlament (Foto: Dnevnik.hr) Gordan Jandroković i Sabina Tandara Knezović (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Karlo Ressler, nositelj HDZ-ove liste, također ne želi davati ocjene na temelju prvih rezultata izlaznih anketa. "Znate, bitno je jedino ono što je na kraju u biračkim kutijama. Ovo je anketa, vidjeli smo i na prošlim izborima da se takve procjene znaju pokazati pogrešnima", rekao je Ressler, koji je također uvjeren da će HDZ u konačnici imati pet mandata.

Dodao je da će prvi rezultati Državnog izbornog povjerenstva biti poznati tek oko 23 sata, a Ressler je siguran da će do kraja večeri HDZ ostvariti svoj cilj, a to je "HDZ u EU parlamentu ima pet zastupnika".

"I po onome što smo osjetili na terenu u proteklih 30 dana, ali i prema svemu što vidimo danas, po izlaznosti i po našim rezultatima s terena uvjeren sam da ostvarujemo naš cilj i da je sve ono što HDZ radi u proteklom razdoblju na lokalnoj, državnoj i europskoj razini prepoznato i da ćemo tome svjedočiti i danas", rekao je Ressler.
 

Aktualno Glasač godine? "Ako stignem, ići ću na glasanje. Ako ne stignem, onda ću sutra sigurno" +0 Građani na biralištima, Arsen iz Zadra (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatska Glasač godine? "Ako stignem, ići ću na glasanje. Ako ne stignem, onda ću sutra sigurno" 1/1 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene