Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Visok stupanj demokratske svijesti

Državno izborno povjerenstvo: Tijekom izbornog dana bilo manjih nepravilnosti, ali one su rješavane odmah

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državno izborno povjerenstvo na konferenciji za medije izvijestilo je o rezultatima glasanja za izbor članova u Europski parlament iz Republike Hrvatske.

Predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa izvijestio je kako je tijekom izbornog dana bilo manjih nepravilnosti, ali su one rješavane odmah.

Pročitajte i ovo Izbori - 3 Parlamentarni izbori Za naknade izbornim povjerenstvima 3, 1 milijun eura Ilustracija Mala škola izbora Tko utvrđuje i objavljuje rezultate izbora zastupnika u Hrvatski sabor?

''Nepravilnosti su bile manjeg značaja i nisu utjecale na izborni proces. Sve su se rješavale odmah i sa zadovoljstvom možemo reći da su izbori prošli proceduralno perfektno. Eventualni prigovori počinju teći od ponoći do 29. svibnja. DIP ima 48 sati da odluči o žalbama, a onda počinju rokovi za žalbe i odluku Vrhovnog suda'', rekao je Sessa.

Naglasio je da u Hrvatskoj postoji visok stupanj demokratske svijesti te da su tome doprinijeli birači i svi koji su u izborima sudjelovali.

Što se tiče kršenja izborne šutnje, istaknuo je da je zabilježeno kako se na društvenim mrežama pozivalo na glasanje za određene kandidate, a pojedine televizijske kuće reprizirale su programe koji su u sebi imali sadržaj kampanje.

''Pitanje izborne šutnje ne bi trebalo biti top-tema sad nakon izbora. To bi trebalo biti za raspravu i o tome treba odlučiti zakonodavac. Mislim da u prostoru velikih medijskih mogućnosti, ona ovakva kako je sada postavljena nema veći smisao, ali trebalo bi napraviti komparativne analize i vidjeti kako to funkcionira u drugim zemljama'', kazao je Sessa.

Aktualno Dinamova lista za prodaju: Dva najizglednija kandidata za odlazak i veliku zaradu +0 Dinamo slavi naslov prvaka (Photo: Luka Stanzl/PIXSELL) Nogomet Dinamova lista za prodaju: Dva najizglednija kandidata za odlazak i veliku zaradu 1/1 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene