Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Akademik Zvonko Kusić, liječnik, profesor i predstojnik Klinike za onkologiju i nuklearnu medicinu Kliničke bolnice Sestre milosrdnice, izabran je za novog predsjednika Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.


Za Kusića koji je bio jedini kandidat za predsjednika glasovalo je 110 od 118 nazočnih članova Akademije.Novi predsjednik, iznoseći svoje viđenje budućeg rada akademije, istaknuo je važnost osuvremenjivanja institucije i prijeko potrebne reforme. Kao temeljnu zadaću istaknuo je artikuliranje stvaralaštva članova Akademije i mobiliziranje njihova potencijala.

Vezani članci Vladimir Paar (Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL) Vladimir Paar podnio ostavku na mjesto predsjednika Znanstvenog vijeća HAZU-a Ilustracija: Tomislav Miletic/PIXSELL "Izjava Znanstvenog vijeća HAZU-a o Istanbulskoj konvenciji je sramotna i nedopustiva"

Akademik Kusić rođen je u 1946. u Zagrebu. Redoviti je profesor onkologije i nuklearn medicine na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i predstojnik Klinike za onkologiju i nuklearnu medicinu KB Sestre milosrdnice. Članom suradnikom HAZU-a postao je 1992., dok je 2000. izabran za redovitog člana. Dužnost tajnika Razreda za medicinske znanosti obnaša od 2004. kada je postao i članom predsjedništva HAZU-a. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju