Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Stanovnici najjužnije hrvatske županije, koja je tek preživjela poplave, opet muku muče s kišom.


Obitelji Zdilar iz Opuzena, čiji dom su novinari Nove TV posjetili krajem studenoga, kuća je opet posve poplavljena. No, pomoć od gradonačelnika ne stiže. Zdilari tvrde da ih je izbacio iz ureda riječima neka im televizija napravi odvod.

Vezani članci Ante dao loptu na aukciju za povratak Palčića u Petrovu Ovo je čudo, plakat ćete iako mislite da ste jaki: Ante dao loptu na aukciju i pokrenuo nezamislivu lavinu Derbi u Opuzenu (Foto: LIKEmetkovic.hr) - 1 Utakmicu između trećeligaša u Opuzenu pratili i Kinezi, bilo posla i za policiju

'Ja ne znam više što ću. Ja sam izgubila pamet i pamćenje', požalila se Mara Petrić Zdilar. Prije dvadeset dana, Mara je mogla računati na pumpu, koja je koliko toliko pomagala. Sada je pumpu morala vratiti na obližnje gradilište. Ona i njen suprug protiv vode bore se ručno.

Godinama traže rješavanje odvodnje

Vlaga je počela izbijati iz zidova, a električne instalacije se kvare

Mara već godinama od gradonačelnika Opuzena traži da se konačno riješi odvodnja oko njene kuće. Nakon priloga Nove TV, tvrde Zdilari, Antu je gradonačelnik izbacio iz ureda. 'Rekao je: 'Zvali ste televiziju, neka vam televizija dođe i neka vam napravi. Ja neću ništa. Vaša stvar'', prisjetio se Ante.

U telefonskom razgovoru je gradonačelnik Ivo Mihaljević kazao kako će se odvod napraviti odmah nakon Nove godine te kako nije istina da se sukobio s Antom. Pred kamere Nove TV nije htio stati.

Božić u vodi

Počinju kiše, i posljednja obrana od vode su vreća s pijeskom. Vlaga je počela izbijati iz zidova, a električne instalacije se kvare. 'Sad kad počne padati kiša, sve će izvirati. Stavila sam još jedan tepih, kojeg mi je dao sin da nam bude toplije. No i on će se brzo natopiti vodom, a što ću onda', zapitala se Mara.

>> Sa svakom kišom kuća puna vode

Zdilari više ne znaju kome se obratiti. Za sedam dana je Božić, a oni će ga dočekati u vodi.