Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čekaju više od 20 godina

Sa svakom kišom kuća puna vode

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obilne kiše stvorile su probleme na jugu zemlje. Cijela dolina Neretve je poplavila. Oko kuće obitelji Zdilar u Opuzenu nije napravljen odvod pa se sva voda iz okolnih kuća slijeva izravno na njihov prag.

Zbog sinoćnje kiše, Mara ponovno nije spavala. Vrt i prostor ispred kuće ponovno je poplavio. 'Toliko me cijela situacija psihički dotukla da uopće ne mogu vidjeti oblak. Kada padne kiša, sve izgleda kao sinje more, samo se grane mandarina vide, ništa više', kaže Mara Petrić Zdilar koja više od 20 godina čeka da grad Opuzen napravi odvodnu cijev koja bi vodu odvodila u Neretvu. 'Od gradonačelnika sam tražila samo da se probije glavna cesta da mi odveze vodu u Neretvu, a sve ostalo ću probijati ja', priča gospođa Mara.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Propalo dvije godine truda Sramota na ušću Neretve: Preko noći do temelja spaljena turistička atrakcija! Slika nije dostupna Padaju vodostaji i kod Siska Neretva se povlači, stanje na području Čičke Poljane i dalje teško

>> Obilne kiše uzrokovale poplave u Splitu i Omišu

>> Nevjerojatni prizori Dubrovnika pod vodom!

Jedino u što se Mara i njen suprug uzdaju sada je pumpa kojom crpe vodu iz kuće. Opuzenski gradonačelnik Ivo Mihaljević telefonom nam je rekao kako će se ovaj problem riješiti čim prestanu kiše, te kako se ne radi o jednostavnom projektu. U gradsku pomoć bračni par Zdilar više ne vjeruje. Već za sutra najavljene su nove kiše, a Mara strahuje kako će Božić dočekati u gumenim čizmama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene