Na zagrebačkom Županijskom sudu nastavlja se suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu, HDZ-u i ostalima u slučaju Fimi medija.


Sutkinja Ivana Čalić ustvrdila je kako Sanaderova obrana ima problema sa svojim svjedocima jer se neki nisu odazvali pozivu. Tako je pjevačima Mati Miši Kovaču i Marku Perkoviću Thomposnu zaprijetila policijom ukoliko se ne pojave na ročištu 2. travnja. Po njih će, ukoliko se ne odazovu sudskom pozivu na svjedočenje, doći policija, rekla je Čalić.

Vezani članci Vrhovni sud o Fimi mediji Vrhovni sud o žalbama za Fimi mediju, Sanader se uključio videolinkom: ''Nema dokaza da je on stvorio i vodio sustav'' Ivo Sanader Vrhovni sud u petak i ponedjeljak odlučuje o žalbama na presudu u slučaju Fimi media

U slučaju Fimi medija svjedočio je bivši Sanaderov ministar vanjskih poslova Miomir Žužul. On je na sudu rekao da nije čuo za Fimi mediju, da je sudjelovao samo u izborima 2003. godine i da je sa Sanaderom konkretno surađivao.

Kaže da ne zna za crni fond. Bivšeg premijera Sanadera poznaje od 1992. godine i zna da je imao Mercedesa, impresivnu zbirku umjetničkih slika, uglavnom hrvatskih autora. Sanader je dodaje Žužul u svakom pogledu bio autoritet u stranci.

Bivšeg HDZ-ovog rizničara i ravnatelja Carine Mladena Barišića je ponekad viđao u stranci, a vlasnicu Fimi medije Nevenku Jurak nikada nije vidio.

>> Ni Mate Mišo Kovač ni Thompson nisu došli na suđenje Sanaderu

Nakon Žužula svjedočio je Zlatko Korpar bivši predsjednik uprave autoceste Rijeka Zagreb. Surađivao je s Fimi Medijom jer je naslijedio, kaže, Ugovor s njima vrijedan dva milijuna kuna. Bio je zadovoljan suradnjom s tom agencijom.

Što se tiče njegovog odnosa sa Sanaderom, kaže da ga je susreo nekoliko puta na protokolima

Svjedočio i Mladineo

Svjedočio je još i bivši direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vinko Mladineo. On kaže da je fond imao tri projekta s Fimi medijom i da je sve odrađeno korektno.

Sanader ga, tvrdi, nije tražio da radi s Fimi medijom, a nije bio ni na sastanku direktora javnih poduzeća u Vladi.

Podsjetimo, bivši predsjednik uprave Hrvatskih autocesta (HAC) Mario Crnjak na posljednjem je ročištu posvjedočio da ga Sanader nikada nije tražio da surađuje s marketinškom agencijom, preko koje je navodno izvlačen novac za HDZ-ov crni fond.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook