Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj Fimi media

Sutkinja zaprijetila privođenjem: Mišo i Thompson moraju doći na suđenje!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na zagrebačkom Županijskom sudu nastavlja se suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu, HDZ-u i ostalima u slučaju Fimi medija.

Sutkinja Ivana Čalić ustvrdila je kako Sanaderova obrana ima problema sa svojim svjedocima jer se neki nisu odazvali pozivu. Tako je pjevačima Mati Miši Kovaču i Marku Perkoviću Thomposnu zaprijetila policijom ukoliko se ne pojave na ročištu 2. travnja. Po njih će, ukoliko se ne odazovu sudskom pozivu na svjedočenje, doći policija, rekla je Čalić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Fimi media 'Donirao sam HDZ-u 100.000 kuna i dobio sam zahvalnicu' Slika nije dostupna Izvlačenje novca iz državnih tvrtki Danas se očekuje podizanje optužnice u aferi Fimi medija

U slučaju Fimi medija svjedočio je bivši Sanaderov ministar vanjskih poslova Miomir Žužul. On je na sudu rekao da nije čuo za Fimi mediju, da je sudjelovao samo u izborima 2003. godine i da je sa Sanaderom konkretno surađivao.

Kaže da ne zna za crni fond. Bivšeg premijera Sanadera poznaje od 1992. godine i zna da je imao Mercedesa, impresivnu zbirku umjetničkih slika, uglavnom hrvatskih autora. Sanader je dodaje Žužul u svakom pogledu bio autoritet u stranci.

Bivšeg HDZ-ovog rizničara i ravnatelja Carine Mladena Barišića je ponekad viđao u stranci, a vlasnicu Fimi medije Nevenku Jurak nikada nije vidio.

>> Ni Mate Mišo Kovač ni Thompson nisu došli na suđenje Sanaderu

Nakon Žužula svjedočio je Zlatko Korpar bivši predsjednik uprave autoceste Rijeka Zagreb. Surađivao je s Fimi Medijom jer je naslijedio, kaže, Ugovor s njima vrijedan dva milijuna kuna. Bio je zadovoljan suradnjom s tom agencijom.

Što se tiče njegovog odnosa sa Sanaderom, kaže da ga je susreo nekoliko puta na protokolima

Svjedočio i Mladineo

Svjedočio je još i bivši direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vinko Mladineo. On kaže da je fond imao tri projekta s Fimi medijom i da je sve odrađeno korektno.

Sanader ga, tvrdi, nije tražio da radi s Fimi medijom, a nije bio ni na sastanku direktora javnih poduzeća u Vladi.

Podsjetimo, bivši predsjednik uprave Hrvatskih autocesta (HAC) Mario Crnjak na posljednjem je ročištu posvjedočio da ga Sanader nikada nije tražio da surađuje s marketinškom agencijom, preko koje je navodno izvlačen novac za HDZ-ov crni fond.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene