Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Netragom nestao

Župnik iz Baške vode prodao crkveno zemljište i pobjegao s novcem!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Župnik iz makarskog primorja netragom je nestao nakon što je prodao zemljište u vlasništvu crkve za gotovo milijun eura.

Bivši župnik iz Baške Vode prodao je 40.000 kvadrata župnog zemljišta u Baškom Polju, nakon čega je podignuo novac s računa i istupio iz reda franjevaca, piše Slobodna Dalmacija.

Pročitajte i ovo Dario Tonković Iz Višnjice Policija treba pomoć: Nestao je Dario Tonković, jeste li ga vidjeli? Tomislav Tkalac Šokirao odlaskom na ratište Majci je rekao da radi u Njemačkoj: Hrvat nestao u Ukrajini, suborci mu odali počast

Zemljište je navodno prodano za gotovo milijun eura, a župnik je unatoč upozorenjima nestao, te nitko trenutno ne zna gdje se on nalazi. Spomenimo i da je odabrao odlično vrijeme za obavljanje ovih malverzacija. Sve je obavio neposredno prije kapitula svoje Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja na kojoj je promijenjeno vodstvo, pa je pažnja fratara danima bila usmjerena na skupštinu, a ne na događanja u župama.

>> Župnik iz Ploča naplaćuje za grijehe! Pogledajte cijeli cjenik!

Župljani ne mogu vjerovati da je njihov omiljeni svećenik počinio takvo što, te tvrde kako mu netko podmeće. Ostali fratri nisu bili raspoloženi za komentiranje slučaja, no priča o tome se očito proširila cijelom Hrvatskom. Gdje je dotični fratar i dalje se ne zna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene