Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Župnik iz makarskog primorja netragom je nestao nakon što je prodao zemljište u vlasništvu crkve za gotovo milijun eura.


Bivši župnik iz Baške Vode prodao je 40.000 kvadrata župnog zemljišta u Baškom Polju, nakon čega je podignuo novac s računa i istupio iz reda franjevaca, piše Slobodna Dalmacija.

Vezani članci Park Won Soon Gradonačelnika Seula nakon cjelodnevne potrage pronašli mrtvog Potraga na rijeci, ilustracija Traže ga i policija i HGSS: Pecao na Savi, prevrnuo se i potonuo

Zemljište je navodno prodano za gotovo milijun eura, a župnik je unatoč upozorenjima nestao, te nitko trenutno ne zna gdje se on nalazi. Spomenimo i da je odabrao odlično vrijeme za obavljanje ovih malverzacija. Sve je obavio neposredno prije kapitula svoje Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja na kojoj je promijenjeno vodstvo, pa je pažnja fratara danima bila usmjerena na skupštinu, a ne na događanja u župama.

>> Župnik iz Ploča naplaćuje za grijehe! Pogledajte cijeli cjenik!

Župljani ne mogu vjerovati da je njihov omiljeni svećenik počinio takvo što, te tvrde kako mu netko podmeće. Ostali fratri nisu bili raspoloženi za komentiranje slučaja, no priča o tome se očito proširila cijelom Hrvatskom. Gdje je dotični fratar i dalje se ne zna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook