Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavio cjenik

Župnik iz Ploča naplaćuje za grijehe! Pogledajte cijeli cjenik!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oni koji ove Cvjetnice, u nedjelju, ne dođu na misu, a žive u Pločama i vjernici su, župnik će naplatiti kaznu od 50 kuna.

Jer on tako radi. Župnik iz Ploča don Petar Mikić vjernicima naplaćuje nedolazak na vjeronauk, misu, a naplaćuje i krizmu i ostale sakramente. Mnogim vjernicima se ta praksa ne sviđa. Županik ne želi pred kameru, ali splitsko makarska nadbiskupija javno ga je ukorila.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zaštita prirode Dobro razmislite kad vidite visibabu da ne biste izvisili za 26.500 eura Ilustracija Strogi zakoni Zbog ovih predmeta u automobilima u Njemačkoj možete dobiti kaznu do 10.000 eura

Ako su mještani nekamo otputovali,  tamošnjeg svećenika moraju zatraže potvrdu da su bili na misi. Pitanja za krizmu su 10 kuna, ali ako krizmanik nema mobitel, don Petar će mu pitanja dati besplatno. Kumovi moraju darivati crkvu. A svaki dan koji zakasne s potvrdama i krsnim listovima plaća se 10 kuna.

'To sada ispada obveza, a ne nečija dobra volja. Mi sami trebamo odlučit želimo li se krizmat ili ne, a ne da nas on prisiljava. To sad ispada obveza, a ne nečija dobra volja', ispričala je Stanovnica Ploča.

>> Mještani optužuju svećenika: 'Za sakrament pričesti traži 2250 kuna!'

Nažalost, župnik se zatvorio u župni ured i ništa nije želio reći o navedenoj temi. U njegovo ime ispričao se splitski nadbiskup.

'Ne mogu se pogreške i nesavršenosti pokrivati kunama, a poglavito izostanak s nedjeljne mise iskupljivati novcem.
Stoga ponovno pozivamo sve svećenike da ljudima pristupaju milosrdnim srcem kako ne bismo zamračili ljepotu vjere čiji smo službenici, a ne gospodari. Dužnost nam je ispričati se svima koji zbog nesavršenosti nas svećenika trpe kakve neugodnosti', stoji u priopćenju.

'Nije me htio krizmat jer sam se u Dubrovniku školovala pa nisam mogla dolazit redovno', ispričala je druga djevojka.  Možda je problem bio i u izgledu, jer don Petar ne voli više od jednog prstena i narukvice na djevojci. Muškarci ne nose naušnice, ni privjeske na glavi. Ako se previše ošiša, ne može na krizmu. Nema ni žvakanja guma, pušenja ni opijanja.





 




 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene