Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slijep i zaostao u razvoju

Županja: Majka ga u izmetu u kući držala godinama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kada više nisu mogli slušali bolne jauke 43-godišnjaka Županjca kojeg je majka zatočila u podrumu susjedi su pozvali policiju.

Vlasti su ga pronašle u kući u kojoj živi s majkom, slijepog, zapuštenog u krajnje nehigijenskim uvjetima, teškog 250 kilograma te blago zaostalim u razvoju. Smješten je na plućnom odjelu vinkovačke Opće bolnice, a liječnici se ne usude davati prognoze o njegovu oporavku, piše Večernji list.

Pročitajte i ovo Provjereno donosi detalje nasilja u Županji - 3 osumnjičen maloljetnik Provjereno donosi detalje slučaja brutalnog nasilja na istoku Hrvatske: Pred kamere stala i žrtva premlaćivanja Policija - Ilustracija - 1 Sve snimljeno Policija objavila detalje: Za brutalno premlaćivanje muškarca iz Županje sumnjiče maloljetnika

Nesretni slijepac je umro  u bolnici u noći s četvrtka na petak. Smrt je, kako se doznaje, nastupila zbog zatajenja pluća i bubrega.

'Nesretnik živi s majkom u izrazito, da se tako izrazim, nehigijenskim uvjetima. U ovom slučaju to znači okružen vlastitim izmetom jer ga ona, s obzirom na to da je vrlo težak, ne može pomaknuti, niti on sam može to učiniti. Samo pod njega kada treba obaviti nuždu stavi toaletni papir ili neke krpe i onda ih ne promijeni. I on onda u tome leži. Strašno!', rekla je jedna susjeda.

'Smrad koji dopire iz njihove kuće nesnošljiv je već godinama, a na sve molbe nas susjeda da joj ako treba pomognemo u čišćenju i održavanju sina i kuće majka uvijek samo odmahne rukom. Kažem majka, ali ona se ne ponaša tako. Umjesto da se posveti sinu, odala se alkoholu, prodavačice iz obližnje trgovine kažu da dnevno kupuje čak tri litre vina i pijana stalno baulja dvorištem i galami. U rijetkim trenucima kad je trijezna, govori da joj ne treba pomoć jer se može sama brinuti za sina. Kako može biti sposobna brinuti se za nekoga drugoga kada je već 15 godina u istoj haljini, a kosu nije oprala već dvije godine', dodaje susjeda.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene