Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Zajednička odluka''

Župan Kolar: Milanovićeva kandidatura u suradnji sa strankom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar (SDP) rekao je u četvrtak nakon sastanka s dijelom SDP-ovih kandidata na izborima za Europski parlament u Krapini da Zoran Milanović - ako se planira kandidirati na sljedećim predsjedničkim izborima - to svakako treba učiniti u suradnji sa strankom.

Kolar je rekao odgovarajući na novinarska pitanja nakon zajedničkog sastanka s dijelom SDP-ovih kandidata na izborima za Europski parlament da je Milanovićeva kandidatura stranačka stvar, stranačko pitanje.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Zoran Milanović - 3 na Plesu Novinari pitali Jandrokovića je li tampon zona, a ubacio se Milanović: "On je prefit" Rafalei dolaze u Hrvatsku Povijesni prelet FOTO/VIDEO Hrvatska vojska ulazi u 21. stoljeće: Više od milijardu eura za nove moćne čuvare neba

"Vjerujem da će on sjesti za stol s našim predsjednikom Davorom Bernardićem i da će odluka biti zajednička", dodao je.

Na pitanje misli li da je Milanović najbolji kandidat SDP-a jer su već neki drugi istaknuli da imaju te ambicije, poput Picule i Josipovića, Kolar je odgovorio da će najbolji biti onaj kandidat kojeg će SDP službeno predstaviti kao kandidata za predsjednika Republike Hrvatske.

Nije želio nagađati tko će biti kandidat, ali vjeruje da Milanović može pobijediti sadašnju predsjednicu.

"Uvjeren sam da će, ako Milanović bude kandidat za predsjednika Hrvatske, pobijediti Kolindu. Vi se sjećate predsjedničkih izbora između Dražena Budiše i Stipe Mesića, da je u samom početku kampanje Mesić bio na tri posto, a na kraju je pobijedio na izborima", podsjetio je Kolar.

Podsjetio je i na Josipovića, koji je, rekao je Kolar, ušao u kampanju sa znatnom prednošću pa je u konačnici izgubio. Zaključio je da je u politici sve moguće.

Dodao je da se dugo nije čuo niti vidio s Milanovićem.

Na sastanku s Kolarom u Krapini bili su kandidatkinja iz Varaždinske županije Barbara Antolić Vupora i Mladen Novak iz susjedne Međimurske županije.

Na pitanje bi li poduprla kandidaturu Milanovića za predsjednika, Antolić Vupora je odgovorila da će on, bude li kandidat, imati punu potporu stranke. Na dodatno pitanje što ako se Milanović odluči izaći na izbore kao nezavisni kandidat umjesto kao stranački, rekla je da će oni kao članovi stranke poduprijeti isključivo kandidata stranke. Na isto pitanje Novak je odgovorio kako će se nakon izbora za Europski parlament otvoriti unutarstranački izborni postupak.

"Ako bude potrebno, bit će i predizbori, i onaj tko dobije najviše bit će naš zajednički kandidat, a taj će biti sigurno bolji od bilo kojeg drugog", zaključio je Novak.

U vezi s kampanjom za Europski parlament Antolić Vupora je istaknula da je Hrvatska dosad povukla premalo novca iz EU fondova, što se mora promijeniti.

"Tako mali postotak iskoristivosti u budućoj financijskoj perspektivi daje nam zadatak da i kroz lobiranje i pritisak na ministarstva da se bolje otvore i da omoguće upravo jedinicama lokalne i regionalne samouprave da mogu povući ta sredstva", rekla je kandidatkinja SDP-a.

Inače, Kolar je na sastanku s kandidatima SDP-a za Europski parlament predstavio projekte Krapinsko-zagorske županije koji su ostvareni zahvaljujući novcu iz Europske unije te buduće projekte.

"Mi smo danas prošli strateške projekte Krapinsko-zagorske županije, od željezničke pruge, koju zajedno pripremaju Zagorje, Varaždin i Međimurje, pa do naših strateških projekata u obrazovanju i gospodarstvu. Kolege sam upoznao i s našim projektima koji su vezani uz zdravstveni turizam, znači dogradnju naše Specijalne bolnice Stubičke Toplice i Krapinske toplice", rekao je Kolar. (Hina)

Aktualno Dvije teške prometne nesreće kod Makarske: U manje od tri sata poginule dvije osobe +0 Policija (Foto/Arhiva: Nikola Cutuk/PIXSELL) Crna kronika Dvije teške prometne nesreće kod Makarske: U manje od tri sata poginule dvije osobe 1/1 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene