Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Župan Stančić razriješen, Goran Pauk novi župan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Duje Stančić (HDZ) razriješen je na današnjoj sjednici Skupštine Šibensko-kninske županije dužnosti župana, a na tu je dužnost izabran Goran Pauk (HDZ) koji je dosad obavljao dužnost zamjenika župana.

Članovi Skupštine za zamjenika župana izabrali su Željka Šimunca, člana Predsjedništva Županijskog odbora HDZ-a, a dužnost drugog zamjenika obnašat će i dalje Ante Tanfara iz HSP-a, koalicijskog partnera vladajućeg HDZ-a. 

Pročitajte i ovo Stričak i Bosilj Tko se predozirao? Žestoko se posvađali gradonačelnik i župan: "U kakvoj deluziji živi HDZ-ovac koji se s 2,02 promila tuče u cajkaškom klubu?" Slika nije dostupna Stančić: 'Odgovorni su i drugi'

"Nastojat ću proširiti dijalog s gospodarstvenicima u cilju razvoja županije, a u tom smislu smatram da je potrebno osposobiti Razvojnu agenciju Šibensko-kninske županije", rekao je župan Goran Pauk u svom nastupnom govoru u kojemu je zahvalio HDZ-u i članovima Skupštine na iskazanom povjerenju. 

Za razrješenje Stančića, uz vijećnike HDZ-a i koalicijskih partnera te stranke, glasao je i dio vijećnika oporbenih stranaka. Postupak za razrješenje 4. rujna pokrenulo je Predsjedništvo HDZ-a na državnoj razini, nakon što je završena policijska istraga zbog osnovane sumnje da je Stančićeva tvrtka FIT, od 2002. do 6. mjeseca 2004. , bez javnoga natječaja pružala usluge tjelesne zaštite poslovne zgrade Županije. 

Zbog toga je USKOK 18. rujna podnio istražni zahtjev Županijskom sudu u Splitu. Duje Stančić obratio se članovima Skupštine, odbacivši optužbe koje mu se stavljaju na teret. Napomenuo je da su uz njega ugovore s FIT-om potpisivali predstojnik državne uprave, kao i čelnici gradske uprave. 

Na pitanje vijećnika oporbe da se obrazlože razlozi Stančićeva razrješenja, Ante Kulušić, predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a, rekao je da su HDZ sa svojim koalicijskim partnerima te vrh HDZ-a donijeli tu odluku i da daljnja obrazloženja nisu potrebna. 

Predsjednik kluba SDP-a Duško Živković podsjetio je da je još prije godinu dana ta stranka upozorila na nepravilnosti kod angažiranja zaštitarske tvrtke FIT za poslove zaštite županijske zgrade. 

"Iako su nezakonite radnje Duje Stančića benigne u odnosu na one u koje su uključeni visokopozicionirani dužnosnici HDZ-a, zbog popravljanja dojma prema biračima i slike Hrvatske prema Europi, župan je bio pogodna osoba za razrješenje", rekao je Živković.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene