Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Župan Ante Sanader traži pomoć Vlade

Župan splitsko- dalmatinski očajan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Župan Splitsko-dalmatinski Ante Sanader danas je od Vlade zatražio pomoć u mehanizaciji radi čišćenja prometnica i probijanja snježnih nanosa na području ove županije.

Župan Splitsko-dalmatinski Ante Sanader danas je od Vlade zatražio pomoć u mehanizaciji radi čišćenja prometnica i probijanja snježnih nanosa na području ove županije gdje je, kako je upozorio, stanje posebice teško na imotsko-vrgoračkom području i naselju Slivno.

"Odlučili smo zatražiti pomoć od Vlade u tehnici jer trenutačna tehnika kojom raspolažemo na području županije nije dostatna u ovoj situaciji", kaže župan Sanader.

Po njegovim riječima osim održavanja državnih i županijskih cesta mora se ići na probijanje putova i snježnih nanosa prema naseljima visokih tri do četiri metra.

"Od grada Zagreba smo tražili pomoć i dobili smo samo jedan stroj, a očekivali smo veću pomoć", istaknuo je župan Sanader. Naglasio je kako se sada pokušava dobiti pomoć od Hrvatskih autocesta.

"Primarno tražimo pomoć sa autocesta koje su očišćene i smatramo da nam se može dati dio snaga, računamo na tu pomoć“, rekao je župan.

Također je istaknuo kako se građani moraju u većoj mjeri samoorganizirati u čišćenju snijega.

"Neki u Splitu nisu spremni očistiti snijeg niti ispred svojih vrata i to je neodrživa situacija“, upozorio je.

Župan Sanader je izvijestio kako su stanovništvu naselja Slivno danas na raspolaganje stavljeni Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) i Crveni križ radi pružanja svake potrebite pomoći.

Pročitajte i ovo Spasili psa s litice - 7 zapeo u jami FOTO Umislio da je divokoza? HGSS-ovci spašavali psa s litice u starom rudniku Normalizacija prometa: Ilustracija - 1 Dva dana kaosa Crveni križ pomaže potrebitima nakon mećave, pogledajte i kakvi su uvjeti na cestama

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene