Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Župan Splitsko-dalmatinski Ante Sanader danas je od Vlade zatražio pomoć u mehanizaciji radi čišćenja prometnica i probijanja snježnih nanosa na području ove županije.


Župan Splitsko-dalmatinski Ante Sanader danas je od Vlade zatražio pomoć u mehanizaciji radi čišćenja prometnica i probijanja snježnih nanosa na području ove županije gdje je, kako je upozorio, stanje posebice teško na imotsko-vrgoračkom području i naselju Slivno.

"Odlučili smo zatražiti pomoć od Vlade u tehnici jer trenutačna tehnika kojom raspolažemo na području županije nije dostatna u ovoj situaciji", kaže župan Sanader.

Po njegovim riječima osim održavanja državnih i županijskih cesta mora se ići na probijanje putova i snježnih nanosa prema naseljima visokih tri do četiri metra.

"Od grada Zagreba smo tražili pomoć i dobili smo samo jedan stroj, a očekivali smo veću pomoć", istaknuo je župan Sanader. Naglasio je kako se sada pokušava dobiti pomoć od Hrvatskih autocesta.

"Primarno tražimo pomoć sa autocesta koje su očišćene i smatramo da nam se može dati dio snaga, računamo na tu pomoć“, rekao je župan.

Također je istaknuo kako se građani moraju u većoj mjeri samoorganizirati u čišćenju snijega.

"Neki u Splitu nisu spremni očistiti snijeg niti ispred svojih vrata i to je neodrživa situacija“, upozorio je.

Župan Sanader je izvijestio kako su stanovništvu naselja Slivno danas na raspolaganje stavljeni Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) i Crveni križ radi pružanja svake potrebite pomoći.

Vezani članci Goran Tomac, dopročelnik HGSS-a Delnice Snijeg, olujni vjetar i led okovali Hrvatsku: Iz HGSS-a poslali važno upozorenje - "Uvjeti se mijenjaju jako brzo..." Vodostaj u Kosinju - 5 Kosinjskoj dolini prijeti nova poplava, vodostaj raste već danima: "Ako isključe struju neću ni online nastavu moći pratiti..."