Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najezda komaraca

Župan Šišljagić proglasio elementarnu nepogodu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić proglasio je danas elementarnu nepogodu zbog šteta nastalih tijekom poplava Drave i Dunava na području Grada Osijeka i šest općina.

Na konferenciji za novinare župan Šišljagić je izvijestio da je danas proglasio i elementarnu nepogodu za područje općine Petlovac u Baranji, gdje je 22. lipnja zbog leda i olujnog nevremena nastala šteta na 2907 hektara uglavnom trajnih nasada.

Pročitajte i ovo Uhićen ubojica - 1 Nakon šest mjeseci Zločin koji je potresao Hrvatsku: Policajac optužen za ubojstvo djevojke službenim pištoljem Sučeljavanje kandidata za gradonačelnika Osijeka - 3 tko će vladati osijekom? SUČELJAVANJE Kandidate podijelio vječni problem Osijeka, a jedan se pohvalio majčinim uspjesima: "Bila je višestruka prvakinja Balkana"

>> Visoki vodostaji i temperature: Očekuje se NAJEZDA komaraca!

Prve procjene šteta od poplava na 6180 hektara procjenjuju se na više od 28 milijuna kuna, a konačna visina štete znat će se nakon povlačenja vode. Procjena štete od leda na području općine Petlovac procjenjuje se na oko 19 milijuna kuna, rekao je župan Šišljagić.

Uz Grad Osijek elementarna nepogoda zbog poplava proglašena je za općine Bilje, Darda, Draž, Erdut, Kneževi Vinogradi i Petrijevci. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene