Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić proglasio je danas elementarnu nepogodu zbog šteta nastalih tijekom poplava Drave i Dunava na području Grada Osijeka i šest općina.


Na konferenciji za novinare župan Šišljagić je izvijestio da je danas proglasio i elementarnu nepogodu za područje općine Petlovac u Baranji, gdje je 22. lipnja zbog leda i olujnog nevremena nastala šteta na 2907 hektara uglavnom trajnih nasada.

Vezani članci Probila zaštitnu ogradu i upala automobilom u jamu na gradilištu Automobilom probila ogradu i upala u nekoliko metara duboku jamu na gradilištu osječke bolnice Plikovi nakon uboda komaraca Još lošije nego prošle godine? ''Situacija je dramatična, ubijaju nas. Dečko je imao 20 plikova po leđima''

>> Visoki vodostaji i temperature: Očekuje se NAJEZDA komaraca!

Prve procjene šteta od poplava na 6180 hektara procjenjuju se na više od 28 milijuna kuna, a konačna visina štete znat će se nakon povlačenja vode. Procjena štete od leda na području općine Petlovac procjenjuje se na oko 19 milijuna kuna, rekao je župan Šišljagić.

Uz Grad Osijek elementarna nepogoda zbog poplava proglašena je za općine Bilje, Darda, Draž, Erdut, Kneževi Vinogradi i Petrijevci. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook