Obavijesti Video Pretražite Navigacija
velika šteta poljoprivrednicima

Zbog nevremena i tuče proglašena prirodna nepogoda za područje općine Višnjan

Tuča uništila poljoprivrednu kulturu, ilustracija
Tuča uništila poljoprivrednu kulturu, ilustracija Foto: DNEVNIK.hr
Zbog nevremena i tuče s početka mjeseca najviše štete imaju poljoprivrednici iz naselja Bačva, Pršurići, Rafaeli, Ženodraga i Žikovići.

Zbog tuče koja je 3. srpnja 2020. pogodila područje općine Višnjan zamjenik župana koji obnaša dužnost župana Istarske županije Fabrizio Radin danas je proglasio prirodnu nepogodu.

Pročitajte i ovo Karlovac pod vodom Šteta 12,5 milijuna eura Karlovačka županija proglasila prirodnu nepogodu na području pogođenom poplavom: Poznati rokovi za prijavu štete Provjereno: Sporni poslovi načelnika Višnjana - 3 Dvije godine bez promjene Provjereno je već radilo priču o njemu, a on dobio novi mandat: "Nitko ne zna na što troši proračunski novac"

Nevrijeme popraćeno jakom tučom koja je najvećim dijelom zahvatila područje oko naselja Bačva, Pršurići, Rafaeli, Ženodraga i Žikovići uzrokovalo je velika oštećenja u vinogradima, maslinicima i ostalim poljoprivrednim kulturama.

"Načelnik Općine Višnjan Angelo Mattich dostavio je županu prijedlog za proglašenje prirodne nepogode u kojem navodi da je prema pristiglim zahtjevima od strane oštećenih poljoprivrednika s tog područja utvrđena izravna šteta na vinogradima, maslinicima i ostalim kulturama, čiji iznos prelazi 20 % vrijednosti izravnih prihoda Općine Višnjan za prethodnu godinu, kako je propisano Zakonom o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda", priopćili su iz Istarske županije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene