Tuča uništila poljoprivrednu kulturu, ilustracija
Tuča uništila poljoprivrednu kulturu, ilustracija Foto: DNEVNIK.hr

Zbog nevremena i tuče s početka mjeseca najviše štete imaju poljoprivrednici iz naselja Bačva, Pršurići, Rafaeli, Ženodraga i Žikovići.


Zbog tuče koja je 3. srpnja 2020. pogodila područje općine Višnjan zamjenik župana koji obnaša dužnost župana Istarske županije Fabrizio Radin danas je proglasio prirodnu nepogodu.

Vezani članci Angelo Mattich Načelnik s tri mandata prvo priznao da krši zakon, a sada da je sve iskorišteno u predizborne svrhe: "Na to imam pravo kao građanin RH, na razvoj svoje obitelji'' Provjereno o načelniku Višnjana Stanovnici Višnjana na nogama zbog izmjena prostornog plana, načelnik dao nevjerojatnu izjavu: ''Činio sam to da bih išao u onom pogledu razvoja vlastite obitelji''

Nevrijeme popraćeno jakom tučom koja je najvećim dijelom zahvatila područje oko naselja Bačva, Pršurići, Rafaeli, Ženodraga i Žikovići uzrokovalo je velika oštećenja u vinogradima, maslinicima i ostalim poljoprivrednim kulturama.

"Načelnik Općine Višnjan Angelo Mattich dostavio je županu prijedlog za proglašenje prirodne nepogode u kojem navodi da je prema pristiglim zahtjevima od strane oštećenih poljoprivrednika s tog područja utvrđena izravna šteta na vinogradima, maslinicima i ostalim kulturama, čiji iznos prelazi 20 % vrijednosti izravnih prihoda Općine Višnjan za prethodnu godinu, kako je propisano Zakonom o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda", priopćili su iz Istarske županije.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju